Ungaria rămâne o superputere sportivă mondială (Péter Szijjártó)

Ungaria rămâne o superputere sportivă mondială şi ca a 95-a cea mai populată țară din lume am ocupat locul 14 în clasamentul medaliilor olimpice – a scris luni ministrul ungar al afacerilor externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa oficială de Facebook.
În postarea sa, ministrul ungar a amintit că duminică s-a încheiat Olimpiada de la Paris, „care a marcat fundamental ultimele două săptămâni și jumătate”, deoarece „în fiecare zi am avut emoţii pentru sportivii ungari și ne-am bucurat împreună cu ei, sau chiar ne-am întristat și ne-am supărat împreună cu ei”. Ministrul ungar a subliniat că ultimele două săptămâni și jumătate au fost pline de experiențe și lecții învățate.
„Cel mai important dintre acestea este faptul că Ungaria rămâne o superputere sportivă mondială”, a scris oficialul ungar, menționând că Ungaria s-a clasat pe locul 14 în clasamentul pe medalii, fiind a 95-a cea mai populată țară din lume, „a șasea în Europa și prima în Europa Centrală”.
„Chiar și țările mult mai mari, mai populate, mai bogate și mai puternice decât noi nu ne pot învinge, trec pe lângă noi”, a subliniat șeful diplomației ungare.
Potrivit lui Péter Szijjártó, primele 10-12 locuri în clasamentul medaliilor olimpice „sunt de obicei rezervate celor mai mari și mai puternice țări din lume”, „toate țările din G7, China, Coreea, Australia sunt mereu aici – și, desigur, rușii, dacă pot concura”. Ministrul ungar a adăugat: „Adevărata competiție începe aici, iar noi am terminat în fruntea clasamentului în acest an, alături de Noua Zeelandă, Uzbekistan și Spania”.
După cum a scris Péter Szijjártó, un total de 15 țări au reușit să câștige cel puțin cinci medalii de aur, „inclusiv noi, ungurii”. „Glorie la toate nivelurile”, a remarcat ministrul ungar, mulțumindu-le sportivilor și profesioniștilor care au contribuit la pregătirea lor „pentru că au adus încă o dată glorie Ungariei”./vblanka/asalar

(MTI – 12 august)