Lui Sandu i s-a cerut să explice construirea celor 23 de noi obiective militare

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care este și comandant suprem, trebuie să le explice cetățenilor de ce se construiesc în țară 23 de noi obiective mlitare, este de părere fostul bașcan al Găgăuziei, potențial candidat la postul de președinte, Irina Vlah.

„În Republica Moldova este preconizată construirea a 23 de obiective militare în valoare de peste 375 de milioane de lei (peste 21 de milioane de dolari – n. RIA – Novosti). Cetățenii au tot dreptul să cunoască astfel de informații și dumneavoastră, fiind Comandant Suprem, sunteți obligată să le dați oamenilor explicații clare”, a scris Vlah pe rețelele de socializare.

Ea a recunoscut că probabil Sandu nu are dreptul să dezvăluie toate informațiile referitoare la aceste obiective, dar poate măcar să arate care este scopul construirii acestora. „Se pregătește Republica Moldova de război, cum spun cei care urmăresc acțiunile și declarațiile unora dintre reprezentanții puterii? Mă adresez dumneavoastră în mod public: încetați să vă ascundeți în turnul dumneavoastră, eschivându-vă să răspundeți la întrebările incomode ale cetățenilor. Ați ajuns la finalul mandatului și măcar acum să dovediți că aveți măcar un strop de respect față de popor și că vă pasă măcar puțin de problemele și preocupările acestuia”, a adăugat Vlah./snicolau/denisse

www.ria.ru – 13 august