Cutremurul din Croația a fost resimțit și în Ungaria

Un cutremur din Croația cu magnitudinea 4,4 a fost resimțit, marți dimineață, și în localitățile ungare, în apropiere de granița dintre Ungaria și Croația.

Potrivit unui comunicat remis Agenției de Presă MTI de Observatorul Seismologic Kövesligethy Radó al Institutului de Geofizică și Științe Spațiale HUN-REN, epicentrul cutremurului a fost localizat la ora 8:43, la aproximativ 15 kilometri de granița cu Ungaria, lângă Koprivnica, Croația.

În prima jumătate de oră, au fost primite rapoarte din Zalaegerszeg, județul Zala, Pécs, județul Baranya, Őrtilos, județul Somogy, Nagykanizsa, județul Zala, Kaposvár, județul Somogy, Szekszárd, județul Tolna, Komló, județul Baranya și Marcali, județul Somogy, dar cutremurul a fost resimțit și în mai multe localități din apropierea graniței.

Purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Managementul Dezastrelor din județul Zala, Zsolt Kósi, a declarat Agenției de Presă MTI că în prima jumătate de oră nu au fost raportate pagube.

În orașul Nagykanizsa și în împrejurimi, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare și corespondentului MTI, mobila și obiectele de mobilier s-au mișcat, s-au zdruncinat ori s-au prăbușit, iar candelabrele au fost mișcate în mai multe locuri. Chiar și cei care se aflau în aer liber au simțit un zgomot ușor și o mișcare a pământului, iar unii oameni au simțit cutremurul chiar și din mașină./vblanka/denisse

MTI – 13 august