3,8 milioane de pensionari vor beneficia de majorări în urma procesului de recalculare a pensiilor

3,8 milioane de pensionari vor beneficia de majorări în medie cu 600 de lei, în urma procesului de recalculare a pensiilor, decisă de guvern.

În şedinţa de astăzi de la Palatul Victoria au fost aprobate ultimele detalii tehnice legate de plata, începând cu 2 septembrie, a primelor tranşe. Andrei Şerban vine cu mai multe informaţii în Radiojurnal.

Reporter: Ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că procesul de recalculare a pensiilor s-a încheiat și că noile decizii vor ajunge la pensionari începând din această săptămână. De luna viitoare, majoritatea pensionarilor vor primi pensiile majorate, a mai spus Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu: În septembrie 2024, pensia medie crește la 2.761 lei. Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creșterea medie de pensie este de 622 lei. De pe 2 septembrie va începe livrarea banilor de către factorii poștali către pensionari. Pe data de 12 septembrie vor fi virați banii pentru cei care își primesc banii pe card.

Reporter: Pensiile care nu vor crește vor rămâne la aceeași valoare, iar următoarea majorare a tuturor pensiilor se va face cu data de 01 ianuarie 2025 atunci când acestea vor fi indexate cu 100% din rata inflației, la care se vor adăuga încă 50 de procente din câștigul salarial mediu brut pe economie./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 august