Turiştii aflaţi la malul mării pot beneficia de consultaţii gratuite

Turiştii aflaţi la malul mării pot beneficia, zilele acestea, de consultaţii gratuite, oferite de 36 de medici specialişti şi rezidenţi în dermatologie, endocrinologie şi pediatrie.

Radio România Constanţa transmite că sunt cinci corturi amplasate în staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn şi Mangalia. Acestea sunt uşor de identificat după sloganul campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!”.

Alin Nicolescu, secretarul general al Societăţii Române de Dermatologie: Screeningul constă în scanarea unor alunițe și a leziunilor cutanate, dar în același timp, în cadrul acestei campanii de prevenție, se oferă și explicații despre orele în care poate să stea la soare și în care trebuie să se evite expunerea la soare.

În perioada verii, în intervalul orar între 10:00 și 16:00, ultravioletele B sunt de 400 de ori mai intense decât în restul anului. Iată și motivul pentru care spunem: nu stați atunci! Este bine să facem acest screening. Sunt leziuni cutanate care în general nu dau simptomatologie și atunci există riscul de a le desconsidera. Nu mă doare, nu mă mănâncă, nu a sângerat, las-o acolo, și-a schimbat puțin culoarea. Acea schimbare de culoare poate fi uneori, din păcate, fatală./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 august