„Conectăm generații în lumea digitală” – proiect derulat de Fundația Regală „Margareta a României”

Peste 500 de vârstnici au participat la ateliere de dobândire a abilităților digitale, în cadrul unui proiect inițiat de o companie de telefonie mobilă și derulat de Fundația Regală „Margareta a României”.

În cadrul proiectului, desfășurat în Capitală și în 10 localități din țară, seniorii au învățat să folosească Internetul, rețelele sociale sau să facă să facă plăți online. Proiectul va continua până în luna octombrie.

Reporter: Persoanele de peste 60 de ani au deprins noțiuni de bază despre cum să utilizeze propriul smartphone, să folosească Whatsapp, Facebook sau aplicații de monitorizare a sănătății, să distribuie informații și fișiere, să acceseze și să partajeze conținutul online de divertisment, să își plătească online facturile sau chiar să afle mai multe despre inteligența artificială.

Seniorii sunt încurajați să se familiarizeze cu lumea digitală și să devină utilizatori activi ai acesteia. Ultimele sesiuni din proiectul pilot „Conectăm generații în lumea digitală” vor avea loc în lunile septembrie și octombrie și doar în această perioadă seniorii interesați mai pot participa la ateliere anul acesta. Pentru detalii și înscrieri, ei pot apela gratuit Telefonul Vârstnicului 0800.460.001./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 august