Armata ucraineană a recunoscut oficial că a folosit rachete americane în Rusia

Armata ucraineană a anunţat că a folosit sistemele americane de lansare a rachetelor HIMARS în timpul incursiunii în Rusia.

Aceasta este prima dată când soldaţii ucraineni recunosc oficial că echipamente militare donate de Occident au fost desfăşurate dincolo de graniţa ţării. Oricum, nu este o dezvăluire senzaţională. De când trupele ucrainene au intrat în Rusia au existat dovezi conform cărora echipamentele donate de ţările occidentale au fost folosite acolo. Armata ucraineană a recunoscut acum în mod oficial că a folosit rachetele americane pentru a distruge poduri ruseşti, fapt care sugerează că nu se aşteaptă la reacţii negative din partea SUA.

Nici ceilalţi aliaţi occidentali ai Ucrainei nu par foarte îngrijoraţi de locurile unde vor fi folosite armele lor, atâta timp cât acestea nu vor fi folosite pentru a ataca ţinte aflate adânc pe teritoriul Rusiei. Oficialii de la Kremlin au afirmat însă că folosirea armelor occidentale pe teritoriul Rusiei marchează o escaladare a conflictului./opopescu/dsirbu/csimion

BBC SERVICIUL MONDIAL – 21 august