Cei aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniță și la școală vor beneficia în continuare de programul „Masă caldă”

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 august) – Realizator: Cristian Bâcâin – Cei aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniță și la școală vor beneficia și din 9 septembrie – când începe noul an școlar – de programul „Masă caldă”. Ei vor primi fructe, legume, produse lactate și de panificație, iar autoritățile locale și directorii unităților de învățământ vor răspunde de buna desfășurare a programului – a precizat purtătorul de cuvânt al executivului, Mihai Constantin.
Mihai Constantin: Săptămânal, copiii din grădinițe și școli până în clasa a VIII-a inclusiv vor primi câte două porții de fructe și legume, trei porții de lapte sau lactate, două porți de produse lactate și cinci produse de panificație. În plus, ei vor fi și învățați de ce este important să mâncăm sănătos, prin acțiuni educative despre nutriție incluse în acest program.
Realizator: Guvernul a decis miercuri și suplimentarea cu 40 de milioane de lei a bugetului Ministerului Educației pentru continuarea investițiilor necesare extinderii spațiilor de cazare și de învățământ. Vor beneficia de acești bani Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, precum și Politehnica București./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar