USR a sesizat Avocatul Poporului în privinţa noii legi a pensiilor

Realizator: Cristina Dumitrescu – USR a sesizat Avocatul Poporului în privinţa noii legi a pensiilor, anunţă deputatul acestei formaţiuni, Radu Miruţă. El susţine că, în urma recalculării pensiilor, sunt încălcate principiile contributivităţii şi stabilităţii în cazul persoanelor care au lucrat în grupe de muncă.
Radu Miruţă: Avocatul Poporului trebuie să constate că aceste principii sunt încălcate, cu justificările existente în materialul pe care l-am depus, și trebuie, dacă constată acest lucru, să sesizeze Curtea Constituțională pentru a declara neconstituțională bucata din legea viitoare, de la 1 septembrie, a pensiilor, bucata care are legătură cu grupele de muncă. Este o nedreptate, iar nedreptatea asta ustură 800.000 de oameni, cam 20% din pensionarii acestei țări care în aceste zile își văd contribuția că nu se mai regăsește în valoarea pensiilor.
Realizator: Social-democraţii solicită USR să înceteze campania de dezinformare privind recalcularea pensiilor, care, în opinia PSD, induce panică şi îngrijorări neîntemeiate în rândul pensionarilor. Într-un comunicat de presă, PSD reaminteşte că noua lege a pensiilor elimină inechităţile dintre pensionari şi majorează 3,8 milioane de pensii./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 august)