Muzeul Copiilor din București și-a redeschis porțile

Realizator: Mira Gomboș – Muzeul Copiilor din capitală și-a redeschis de sâmbătă porțile și își așteaptă vizitatorii cu noi tururi interactive ghidate. Cel mai nou dintre acestea le descoperă copiilor secretele fizicii și ale chimiei. Corespondentul RRA Alexander Avram relatează.
Reporter: „Școala de Magie – Castelul Vrăjitorului”, o experiență multisenzorială care îi ajută pe copii să înțeleagă – cu ajutorul baghetelor magice și al măturilor fermecate – efecte chimice și fizice din mediul înconjurător, într-un decor desprins din celebra Școală de Magie Hogwarts, din lumea lui Harry Potter. În plus, în weekend, turul este ghidat de actori care adaugă un plus de fascinație lumii create de cei de la PROEDUS. Victor Vlăduț, reprezentant PROEDUS, a spus mai multe pentru Radio România Actualități despre noul tur al Muzeului Copiilor.
Victor Vlăduț: Au de rezolvat puzzle-uri, au de realizat poțiuni, au de testat o serie de experimente fizice, să vadă ce se întâmplă cu magnetismul, ce se întâmplă cu reflecția luminii, ce se întâmplă cu suprapunerea unor oglinzi sau poziționarea unor oglinzi față în față, pentru că avem și un labirint al oglinzilor, și de ce se produc aceste miraje. Este o activitate de învățare pentru copii și îndrăznesc eu să spun că e și o activitate de familie, o activitate de weekend potrivită pentru familii cu copii cu vârste între 3 și 12 ani.
Reporter: Pe lângă lumea magiei, copiii se pot bucura în cadrul muzeului de încă trei tururi – unul dedicat marilor exploratori ai oceanelor, unul dedicat creierului uman și unul care evocă lumea basmelor clasice. Tururile durează aproximativ o oră, iar prețul unui bilet este de 30 de lei./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 august)