O zi specială la Zoo Brașov pentru părintele adoptiv cu numărul 100

RADOR RADIO ROMÂNIA (26 august) – Grădina Zoologică Brașov oferă o zi specială pentru cel/cea care va deveni „Părintele adoptiv cu numărul 100“ în cadrul programului „Adoptă la zoo, conservă în natură”. „Părintele adoptiv cu numărul 100“ va petrece între două și patru ore (în funcție de animalul adoptat) alături de îngrijitorii care se ocupă de animalul preferat, învățând despre rutina zilnică a acestuia, obiceiurile sale și implicându-se în activități de îngrijire. Totodată, va beneficia de un tur ghidat privat în Grădina Zoologică Brașov, pentru a descoperi astfel detalii despre speciile de animale pe care le găzduim, habitatul lor natural, comportamente specifice și statutul de conservare.
„Suntem mândri să onorăm «Părintele adoptiv cu numărul 100» cu o zi specială care îi oferă oportunitatea unică de a petrece timp în compania animalului preferat și a colegilor noștri îngrijitori, dar și de a explora culisele grădinii zoologice și de a descoperi informații interesante despre activitatea noastră. Părinții adoptivi joacă un rol important în susținerea eforturilor noastre de conservare a speciilor, iar implicarea lor trebuie recompensată. Vom organiza și alte activități interesante pentru aceștia, ca apreciere și mulțumire pentru implicarea lor în conservarea speciilor și îngrijirea animalelor pe care Zoo Brașov le găzduiește”, a declarat Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov. Pentru a deveni Părinți adoptivi, persoanele fizice sau juridice interesate trebuie să își aleagă animalul/ animalele pe care doresc să îl/le adopte, dar și o categorie de adopție, accesând pagina programului „Adoptă la zoo, conservă în natură”, sau se pot adresa direct personalului zoo. Perioada de adopție este de un an, cu începere din data înscrierii în program și cu posibilitate de prelungire anuală. În funcție de pachetul ales, dintre cele 7 disponibile, părinții adoptivi vor beneficia de mai multe facilități.
Pentru cea mai mică sumă, respectiv minim 10 euro pe an, (categoria ”Silver”), aceștia primesc o diplomă de părinte adoptiv, sunt menționați pe panoul de onoare de la intrarea în grădină, primesc 2 autocolante de părinte adoptiv pentru mașină, o fotografie și o fotografie-magnet a animalului adoptat. diplomă părinte adoptiv. Pentru cel mai important pachet, de 2.500 de euro/an, beneficiile cresc, iar pe lângă cele menționate deja (dar în cantitate mai mare), se adaugă o invitație de ziua părinților adoptivi; un newsletter lunar cu noutăți din Grădina Zoologică Brașov și din viața animalului adoptat; 70 de vouchere pentru intrare gratuită; numele persoanei sau companiei pe care o reprezintă va fi inscripționat pe o plăcuță de 25 x 10cm ce va fi montată într-un loc special amenajat în apropiere de țarcul animalului adoptat și, în viitorul apropiat, promovarea media pe ecrane amplasate în Zoo Brașov și acces webcam la animalul adoptat. Sumele primite în urma adopțiilor sunt utilizate pentru susținerea programelor de conservare a speciilor autohtone și exotice derulate la nivel local, regional, național sau internațional, tratamente medicale de uz veterinar sau pentru programe educaționale. (RADIO ROMÂNIA BRAŞOV – 23 august)/oavram/ddaniela