Nu, ONU şi OMS nu doresc legalizarea pedofiliei

De când o serie de organisme ONU au lansat în 2023 Principiile din 8 Martie, un set de principii juridice având ca scop o abordare bazată pe drepturile omului a dreptului penal care interzice comportamente legate de sex, reproducere, consumul de droguri, HIV, lipsa de adăpost și sărăcia, periodic au fost lansate zvonuri de către diverse publicaţii online care acuză atât ONU cât şi OMS că ar dori dezincriminarea pedofiliei. Dar după cum a precizat Comisia Internațională a Jurisților, Principiile din 8 Martie nu cer dezincriminarea sexului cu copii și nici nu cer abolirea unei vârste minime de consimțământ pentru sex. Prin urmare, aceste zvonuri sunt false.

CONTEXT

Angajamentul Națiunilor Unite de a lupta împotriva exploatării sexuale a copiilor și conținutul Principiilor din 8 martie au fost denaturate pe o serie de rețele sociale și site-uri web

Sub titlul: „Comic: Accesul către copiii noștri prin OMS și ONU”, Klagemauer TV publică un reportaj pe 16 august 2024 în care se afirmă, printre altele: „Pe vremuri, lecțiile de biologie se limitau la diferențele anatomice și la modul în care se formează embrionul uman. Ce trebuie să faci dacă nu ești pregătit pentru ele și cum să te protejezi de boli nedorite. Nu mai sunteți la zi? OMS, Organizația Mondială a Sănătății, s-a gândit la același lucru și a prezentat standarde care, în colaborare cu Centrul Federal pentru Educație Sanitară din Germania, au devenit un plan educațional. Cu toate acestea, standardele OMS urmează să fie aplicate în toate disciplinele din Europa. (…) OMS propune educație sexuală timpurie în grădinițe și școli primare. Atingerea reciprocă și joaca de-a doctorul ar trebui să-i învețe pe copii despre diferențele fizice externe dintre sexe. Totul despre masturbarea din copilărie și dorința de a descoperi propriul corp și organele genitale și alte conținuturi discutabile se regăsesc în standardele OMS”.

Captură ecran Klagemauer TV, 16 august 2024

Acelaşi portal publicase în 3 august 2024 materialul „Partenerul contractual OMS vrea să legalizeze pedofilia!” în care se afirmă:

„ONU ia deja măsuri pentru a se asigura că problemele de drept penal sunt eliminate. Sexul consimțit cu un copil – indiferent de vârstă – ar trebui să rămână nepedepsit, conform principiului 16 din ghidul ONU. Cum poți fi „consensual” cu un copil de patru ani? Asigurați-vă – de exemplu, prin distribuirea acestui program – că nimeni nu poate spune că nu a știut despre el. Nu există decât o singură cale de ieșire – ieșiți din OMS! Nimic nu este urmărit în prezent cu atâta vigoare ca Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, cu faimoasele sale „obiective de sustenabilitate”. Acest proiect global își propune să schimbe complet fiecare aspect al vieții umane: Nutriție, sexualitate, familie, muncă, finanțe, sănătate, educație, pur și simplu totul!”

În acest material se face referire la o postare apărută pe site-ul conspiraţionist stopworldcontrol.com  care susţine următoarele:

„Acest raport dezvăluie modul în care Organizația Mondială a Sănătății și Națiunile Unite sexualizează copiii mici în învățământul primar din întreaga lume, în scopul normalizării pedofiliei. Acest raport nu constă decât din dovezi solide, cu multe documente oficiale, videoclipuri, cărți, arhive etc. Toate documentele PDF pot fi descărcate din secțiunea de referințe de la sfârșitul acestui raport. „Copiii mici sunt ființe sexuale care trebuie să aibă parteneri sexuali și să înceapă cu sexul cât mai curând posibil. Din acest motiv, grădinițele și școlile primare trebuie să-i învețe pe copii să dezvolte dorința sexuală, să învețe masturbarea, să construiască relații între persoane de același sex, să folosească pornografia online. și învață diferite tehnici sexuale, cum ar fi sexul oral.”

Acesta este un rezumat parafrazat al ghidurilor oficiale emise de Organizația Mondială a Sănătății și Națiunile Unite autorităților educaționale din întreaga lume. Între timp, organizațiile judiciare emit declarații conform cărora sexul între copii mici și adulți ar trebui să fie legalizat, în timp ce mass-media și partidele politice fac apel la acceptarea pedofiliei ca „orientare sexuală normală”.

Captură ecran stopworldcontrol.com

Materialele la care se face referire sunt „Standardele pentru educaţia sexuală în Europa” publicate de Biroul Regional al OMS pentru Europa şi Principiile din 8 Martie lansate de Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA şi Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru drepturile omului.

*

Aceste zvonuri circulă încă din 2023, apărând imediat după lansarea, la 8 martie 2023, a Principiilor din 8 Martie.

Fox News scria în 17 martie 2023:

“Un raport șocant emis de experți internaționali în drept, cu sprijinul Națiunilor Unite, pare să deschidă porțile pentru normalizarea sexului cu minori”.

„Conduita sexuală care implică persoane sub vârsta minimă de consimțământ pentru sex prescrisă pe plan intern poate fi consensuală în fapt, dacă nu în drept”, a scris Comisia Internațională a Jurisților cu sediul la Geneva în martie, cu asistența UNAIDS și a Oficiului Națiunilor Unite. Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului.

Raportul este intitulat „Principiile din 8 martie pentru o abordare bazată pe drepturile omului a dreptului penal care interzice comportamentele legate de sex, reproducere, consumul de droguri, HIV, lipsa de adăpost și sărăcia.”

*

Captură ecran Fox News, 17 martie 2023

Şi Active News din România publicase la 16 mai 2023, sub semnătura Irinei Bazon, un articol pe această temă: “Dezvăluirile șocante ale unui jurnalist: ONU, OMS și Bill Gates vor normalizarea pedofiliei în întreaga lume. În „Ghidul tehnic internațional privind educația sexuală”, ONU promovează „educația sexuală cuprinzătoare”, despre care spune că este concepută pentru a „oferi copiilor și tinerilor cunoștințe, abilități, atitudini și valori care îi vor împuternici să dezvolte […] relații sociale și sexuale respectuoase.” În aceste ghiduri, educatorii sunt instruiți să învețe copiii, începând cu vârsta de 9 ani, despre masturbare”.

*

VERIFICARE

La 8 martie 2023, Comisia Internațională a Juriștilor, UNAIDS (Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA) și Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului au lansat un nou set de principii ale juriștilor experți numit „Principiile din 8 martie pentru o abordare bazată pe drepturile omului a legii penale care interzice comportamentele legate de sex, reproducere, consumul de droguri, HIV, lipsa de adăpost și sărăcia”. Este vorba de un set de principii juridice menite să „se constituie într-un ghid pentru implementarea dreptului internațional în materie de drepturile omului în dreptul penal”, conform UNAIDS.

*

„Principiile din 8 martie nu cer dezincriminarea sexului cu copii și nici nu cer abolirea unei vârste minime de consimțământ pentru sex, prescrisă pe plan intern”, a precizat Comisia Internațională a Juriştilor într-un comunicat. „Într-adevăr, CIJ subliniază că statele au obligația clară în temeiul dreptului internațional de a proteja copiii de toate formele de abuz, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor, inclusiv prin incriminarea unor astfel de comportamente”.

Principiile din 8 martie nu cer dezincriminarea sexului cu copii și nici nu cer abolirea unei vârste minime de consimțământ pentru sex, prescrisă pe plan intern. Comisia Internațională a Juriştilor subliniază că statele au o obligație clară în temeiul dreptului internațional de a proteja copiii de toate formele de abuz, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor, inclusiv prin incriminarea unor astfel de comportamente.

Principiile din 8 martie urmăresc să ofere un cadru legal clar, accesibil și operațional și îndrumări juridice practice parlamentarilor, judecătorilor, procurorilor și avocaților pentru a aborda impactul dăunător al incriminarii anumitor comportamente asupra sănătății, egalității și altor drepturi ale omului. Ele se bazează pe principiile generale ale dreptului penal și pe legislația și standardele internaționale privind drepturile omului.

*

În ceea ce priveşte Standardele OMS pentru educaţia sexuală în Europa, Standardele-cadru pentru educația sexuală în Europa reprezintă un concept pentru educația sexuală holistică și includ informații despre temele relevante pentru copii și adolescenți din diferitele grupe de vârstă.

*

„Acest document a fost elaborat ca răspuns la necesitatea introducerii unor standarde privind educația sexuală”, se arată în Standardele OMS. „Iar această nevoie a devenit evidentă recent în regiunea europeană a OMS, mai exact în cele 53 de țări componente, ce cuprind o regiune geografică vastă – de la Oceanul Atlantic până la Oceanul Pacific. În prezent, majoritatea statelor din Europa de Vest dispun de ghiduri naționale sau de standarde minime pentru educația sexuală, însă încă nu s-a întreprins vreo tentativă de a recomanda standarde la nivelul regiunii europene sau al UE. Scopul prezentului document este să remedieze, în primă etapă, această lacună la nivelul întregii regiuni europene a OMS.” „În mod tradițional, educația sexuală se axa pe riscurile potențiale ale sexualității, cum ar fi sarcinile neplanificate și ITS. Pentru copii și tineri, aceste aspecte negative sunt, adesea, înspăimântătoare: în plus, educația sexuală tradițională nu răspunde la necesitatea lor de informaţii și abilități și, în majoritatea cazurilor, acestea pur și simplu nu sunt relevante pentru ei.

Abordarea holistică bazată pe înțelegerea sexualității ca pe un domeniu al potențialului uman ajută copiii și tinerii să-și formeze abilități esențiale pentru a-și determina sexualitatea și relațiile la diferite etape de dezvoltare. Această abordare îi ajută să devină mai informați și, astfel, să-și trăiască sexualitatea și parteneriatele de o manieră împlinită și responsabilă. Iar abilitățile respective sunt esențiale pentru autoprotejarea față de potențialele riscuri”, se arată în materialul publicat de OMS.

„Această inițiativă a fost lansată în anul 2008 de către Biroul Regional OMS pentru Europa și dezvoltată de către Centrul Federal German de Educaţie pentru Sănătate (BZgA), un centru-partener al OMS în sănătatea sexuală și reproductivă, în cooperare strânsă cu un grup de experți”.

În acest text nu se regăsesc niciunde afirmaţiile despre normalizarea sexului cu minori şi nici celelalte acuzaţii ale site-urilor mai sus menţionate.

CONCLUZIE

ONU şi OMS au elaborat o serie de principii menite să ofere un cadru legal respectării drepturilor omului şi o serie de standarde privind educaţia sexuală a copiilor. În nici unul din aceste documente nu se face referire la legalizarea sexului cu minori. Prin urmare, aceste zvonuri sunt false.