Giorgia Meloni a anunţat că propunerea Italiei pentru funcţia de comisar european este Raffaelle Fitto

În timpul primei reuniuni a Consiliului de Miniștri după vacanţa de vară, premierul Giorgia Meloni a anunţat că guvernul italian îl indică pe ministrul Afacerilor Europene, Raffaele Fitto, drept comisar european:
„Astăzi voi comunica președintelui Von der Leyen numele lui Raffaele Fitto în calitate de comisar european și cer tuturor să-i ureze mult noroc lui Raffaele, care va avea în față o sarcină extrem de complexă și în același timp incitantă. Este o alegere dureroasă pentru mine, cred și pentru el, și pentru guvern, dar este o alegere necesară”. „Alegerea noastră revine unei persoane care are o mare experiență și care a reușit să guverneze delegațiile care i-au fost încredințate în acest guvern cu rezultate excelente.”
„Evident că vom continua să lucrăm la rolul pe care cerem să i se încredințeze Italiei. Și, deși văd mulți italieni care sunt împotriva unui rol adecvat națiunii noastre, nu am niciun motiv să cred că acel rol nu va fi recunoscut. Nu din simpatie sau antipatie față de guvernul nostru, ci pur şi simplu pentru că suntem Italia, națiunea fondatoare, a doua cea mai mare industrie manufacturieră și a treia cea mai mare economie din Europa, al treilea stat membru ca populație, cu recorduri în multe domenii, iar astăzi ne putem baza pe o nouă stabilitate politică și pe o soliditate economică pe care puține alte ţări din restul Europei le au”, a declarat premierul Giorgia Meloni în faţa Consiliul de Miniștri, după ce a anunțat desemnarea lui Raffaele Fitto în funcția de comisar european.
(www.ansa.it- 30 august)
Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel/schelaru