A doua ediţie a evenimentului „Noaptea muzeelor la sate” s-a desfăşurat în aproape 130 de localităţi din 31 de judeţe

Realizator: Nicoleta Turcu – A doua ediţie a evenimentului naţional „Noaptea muzeelor la sate” s-a desfăşurat sâmbătă în aproape 130 de localităţi din 31 de judeţe. Proiectul încearcă să pună în valoare patrimoniul rural românesc prin evenimente şi programe educative şi culturale.
Judeţul Braşov a avut cele mai multe obiective, 18, printre care Fierăria lui Lazăr din Şona, Muzeul Nicolae Frunteş din Şirnea. Managerul proiectului „Noaptea muzeelor la sate”, Dragoş Neamu, a explicat de ce judeţul a avut o ofertă atât de bogată.
Dragoş Neamu: E vorba de o concentrare de zone etnografice foarte interesante și o anumită dinamică, o anumită vitalitate care există în valorificarea patrimoniului material și imaterial din zona asta și nu mă refer numai la deținătorii de patrimoniu localnici, dar sunt și antreprenori, dacă vreți, culturali, care cumpără sau administrează obiective, gospodării tradiționale, locuri frumoase unde investesc idei, investesc resurse și transformă aceste spații în niște locuri foarte interesante./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 septembrie)