Centre de colectare a medicamentelor nefolosite sau expirate au fost deschise la unităţile medicale

Realizator: Nicoleta Turcu – Oricine are acasă medicamente nefolosite sau expirate le poate duce într-un spaţiu sigur pentru a fi distruse. Centre de colectare a acestor deşeuri, considerate periculoase pentru mediu, au fost deschise la unităţile medicale, fiind o obligaţie atât pentru spitalele de stat, cât şi pentru cele private. Sunt colectate pentru a fi neutralizate aproape toate tipurile de medicamente – pastile, tablete, siropuri, creme, seringi preumplute, spray-uri. Sunt însă unele care nu pot fi predate spitalelor, a precizat pentru Radio România Constanţa managerul Spitalului Municipal Medgidia, doctor Dorel Oprea.
Dorel Oprea: Cu excepția celor considerate droguri, care au un regim special, adică morfine sau alte medicamente din această categorie. Trebuie duse de unde au fost luate, pentru că instituțiile care le-au eliberat trebuie să se ocupe apoi cu distrugerea lor.
Realizator: După ce sunt stocate, deşeurile medicamentoase sunt preluate de firme specializate şi autorizate în acest sens şi distruse./RADOR RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 septembrie)