Psiholog Emma Toader: De ce nu trebuie să enervezi o femeie


Psiholog Emma Toader

Într-o familie, femeia este cea care îi susține energetic pe membrii acesteia și, din acest motiv, în primul rând starea de dispoziție a femeii e de preferat să fie foarte bună, a declarat, luni, pentru agenția RADOR, psiholog Emma Toader, specialist NLP și autoarea cărții „Porția de fericire”.
„Există o vorbă: <Femeia te ridică, femeia te coboară>, de care ar trebui să ținem cont cu toții. Prima femeie care reușește să facă asta pentru un bărbat este mama. Susținerea ei în viață este foarte importantă. Apoi, fiul devenit bărbat va întîlni o femeie ( ca mama sau diferită de mama), cu care va clădi un nou univers. Prima condiție pentru acest bărbat este să nu-și enerveze femeia”, a explicat psihologul Emma Toader.

Potrivit acesteia, femeile sunt făcute dintr-un material fabulos – din coasta bărbatului, cum se spune- și, dacă sunt enervate de ceva sunt în stare să producă prin gândurile lor cuantice furtuni și la propriu și la figurat.

„Psihologii ruși susțin că femeia este Fiica Naturii, iar bărbatul este Fiul Cerului și fiecare are roul său foarte bine determinat. Nu trebuie să stărnești natura…! Și o să dau și un exemplu banal. Îmi amintesc că, în copilărie, dacă tata voia să cumpere ceva spre exemplu și mama îi spunea să nu meargă la acel magazin sau că nu e timpul pentru așa ceva, tata chiar dacă mergea fie găsea magazinul închis, fie nu avea ce îi trebuia lui. În schimb, dacă mama susținea ideea lui, ușile erau larg deschise. Mulți dintre bărbați știu despre ce vorbesc”, a povestit specialitul în programare neurolingvistică.

Intuiția feminină este cea care funcționează de cele mai multe ori, dar, pentru ca femeile să-și asculte această intuiție, să fie în contact cu ea, trebuie să fie relaxate sau într-o stare bună de dispoziție, trebuie să fie conectate cu Divinitatea din ele însăși.

„Când o femeie este enervată mai ales de bărbatul pe care ea îl iubește și în care a invetsit sentimente, toate programele ei se dau peste cap. E ca un computer care dă eroare și de această stare care nu e benefică vor fi molipsiți și ceilalți membri ai familiei”, a precizat psihologul.

Dacă , în schimb, femeia este într-o stare de bucurie, de exaltare, de iubire, de recunoștință, toate merg bine într-o familie, iar bărbatul acesteia poate accesa succesul și relaxarea mai ușor. ”Cum e starea ( de dispoziție) a unei femei , așa e starea dintr-o casă. O femeie care cântă când gătește, care e zâmbitoare și caldă este o binecuvântare pentru bărbatul care o iubește.”, a apreciat psihologul.

Potrivit acesteia, bărbații au metode prin care pot contribui la acest lucru. Întâi, trebuie să afle care este limbajul de iubire al femeii și să vorbească pe limba acesteia- ce le place să primească ca să le transforme din panterele fioroase în pisicile jucăușe și, în această categorie, pot intra cadourile, cuvintele frumoase, dar autentice, călătoriile, florile, îmbrățișările, sexul etc.

„Să nu enervezi o femeie nu înseamnă să-i fii obedient, să faci doar ce vrea ea sau să renunți la tine ca bărbat. Nu, nici vorbă de așa ceva. Înseamnă să realizezi că este o specie foarte diferită de tine și rolul tău este să nu-i strici starea, ci, dacă poți, să contribui la amplificarea stării sale de bine, pentru că, tu, ca bărbat, vei fi primul beneficiar al acestei stări a femeii. Și să realizezi că, dacă tu, ca bărbat te străduiești să faci asta, ea te va susține energetic să cucerești lumea ta”, a adăugat psihologul Emma Toader.

Székely Ervin, RADOR RADIO ROMÂNIA