Alegeri de design care vă pot face locuința să arate rece, banală și neprietenoasă

Oricine și-ar dori să locuiască într-o casă confortabilă și primitoare, însă multe spații moderne sunt percepute ca orice altceva, numai așa nu. V-ați uitat vreodată la stilul dvs. de amenajare și ați simțit că ceva nu este tocmai cum ar trebui să fie sau că mai degrabă vă năpădește o nefericire incorectă? Desigur, toate lucrurile sunt la locul lor, culoarea vopselei este cea adecvată, mobilierul este proporțional cu camera dvs. și aveți tot ceea ce v-ați propus. Și totuși, vi se pare că ceva nu este în regulă, dar, ce? Cu toții am avut acest sentiment la un moment dat. La început, poate fi greu să identificați cu exactitate ceea ce face ca spațiul să se simtă rece și steril, însă petrecând din ce în ce mai mult timp cu acest scop în minte, veți începe să observați că deciziile de proiectare ale „proprietarului” (adică ale dvs.) sunt cele care împiedică spațiul să se simtă cu adevărat ca o casă caldă și mângâietoare. Dacă sunteți îngrijorați că propria dvs. casă nu are acel factor confortabil și prietenos pe care l-ați dori, urmați acest ghid pentru greșelile comune de design interior care fac orice spațiu, indiferent de stilul de amenajare, de dimensiuni sau de amplasare, să pară neînsuflețit. În plus, experții au oferit soluții alternative pentru casele mari și mici, care vor adăuga acel aspect „wow” și o senzație de căldură voită. Așadar, cum vă transformați spațiul din rece și steril într-unul primitor și confortabil? Nu este atât de provocator pe cât ați crede, și poate chiar va trebui să faceți doar câteva mici ajustări de design! Considerăm, totuși, că este util să știți ce v-ar putea „reține” în prezent spațiul. Tușurile de finisare sunt cele care unesc o cameră și o fac să arate ca un spațiu personal proiectat intenționat, explică experții. Atât de mulți oameni „intră” în decorarea unui spațiu și sunt atât de aproape de a crea ceva cu adevărat frumos, dar pur și simplu nu sunt siguri cum să-l completeze. Aceiași experți ne împărtășesc exact ceea ce ne împiedică locuința să se simtă completă și cum să remediem această greșeală. Indiferent dacă sunteți nou-intrat în jocul decorării sau încă vă luptați cu acea cameră, sunteți la doar câteva sfaturi distanță de un spațiu frumos, perfect finisat și extrem de personal.

  • Nu aveți nicio atingere personală – Unele case pur și simplu se simt sterile, spun designerii de interior. Un exemplu bun este o casă în care proprietarul a achiziționat piese tapițate grozave, cum ar fi canapele și fotolii, dar păstrează senzația de rece a acestor piese, păstrând pernele care vin cu setul. Tot ceea ce intră într-o casă ar trebui să aibă un scop, să se potrivească stilului unic al proprietarului și ar trebui să fie modificat cu note personale. De exemplu, ni se recomandă să alegem un porțelan unic sau alte accente care au o poveste. Și scăpați odată de pernele alea „prea potrivite”! Este de la sine înțeles că o casă care nu se simte ca fiind a dvs. nu poate fi completă. Chiar dacă încăperile sunt decorate cu cel mai frumos și stilat mobilier, fără niciun element personal tot neterminat se vor simți. O casă complet decorată nu este terminată până când nu este cu adevărat o casă. De fapt, am putea susține chiar că decorarea casei nu se termină niciodată. Pe măsură ce viața își continuă drumul, veți continua și dvs. să colectați piese care vă vor face spațiul să se simtă din ce în ce mai întreg, întrucât poartă amintiri semnificative. Oferiți caracter casei adăugând lucruri cu semnificație personală. Nu numai că vor fi plăcute din punct de vedere vizual, dar adevărata lor frumusețe va veni în felul în care vor face spațiul să fie perceput. Așa că înnebuniți pe toată lumea cu amintirile dvs, cărțile preferate și fotografiile de familie. Dacă sunteți îngrijorați de faptul că acestea se confruntă cu decorul altfel organizat, un truc ușor și elegant este să vă imprimați fotografiile alb-negru. A avea acele atingeri personale, cum ar fi fotografii înrămate și artă de perete, care au o semnificație din călătoriile sau din locurile de unde au fost colectate de-a lungul timpului, contribuie în mare măsură la a face casele să se simtă complete. O casă terminată reflectă în primul rând personalitatea celui care locuiește acolo.
  • Motto-ul dvs. este „mai mult înseamnă mai mult” – Totuși, nu exagerați când adăugați acele note personale. Când rafturile sunt pline până la refuz, mesele laterale sunt aglomerate și fiecare suprafață este plină, se întâmplă prea multe. Menținerea dezordinii la minimum permite minții să se odihnească. Oferiți pieselor preferate un spațiu de respiro pentru a crea puncte focale puternice, care acționează ca un început de conversație, nu ca o distragere a atenției
  • Locul dvs. pare prea elegant – Când vă alegeți mobilierul, nu mergeți doar pe aspect – gândiți-vă la ceea ce vă doriți cu adevărat. În general, piesele foarte bine „croite” nu sunt doar inconfortabile, dar arată „ne-invitativ”, spun experții. Asta vă va da impresia că nu sunteți capabili să stați și să vă relaxați. Fotoliul dvs. antic ar putea arăta drept dintr-un conac victorian, dar probabil că vă aduce un pic de nervozitate.
  • …sau nu este suficient de elegant – Pe de altă parte, nici mobilierul uzat nu este prea atrăgător. Același lucru poate fi valabil și cu articolele, moi, de pluș, întrucât s-ar putea simți prea „dezordonate” și neîngrijite. Găsirea unui echilibru între cele două este o modalitate excelentă de a vă asigura că atât dvs., cât și oaspeții se vor vă simți cu adevărat confortabil.
  • Casa dvs. arată ca desprinsă dintr-un catalog – Destul de surprinzător, o casă obsesiv de curată poate fi de fapt un pic supărătoare, spun experții. Tuturor ne place un spațiu curat în care să locuim, dar când este prea curat, nu se simte ca un spațiu funcțional. Căminele cu suflet sunt întotdeauna puțin mai „locuite”. De exemplu, dacă familiei dvs. îi place să țină pantofii și paltoanele lângă ușă, nu vă obosiți să le băgați într-un dulap când sosesc musafirii. Prezența lor îi va ajuta pe oaspeți să se simtă mai acasă, iar dvs. veți putea economisi timp cu curățenia – câștig de ambele părți! Cumpărarea unui set de sufragerie sau dormitor poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani și de a simplifica procesul de decorare. Dar, conform experților, acest lucru poate da unei case o senzație impersonală. Deși consumă mai mult timp, aprovizionarea din magazinele de antichități, magazine second-hand – și adăugarea lentă de piese în propria locuință (https://www.rador.ro/2024/08/03/cum-sa-imbratisati-decorarea-lenta-o-noua-tendinta-care-incurajeaza-crearea-unui-aspect-atemporal/) – vă va ajuta să creați o locuință cu adevărat unică. Dacă acest lucru nu este posibil, alegeți două sau trei magazine care se potrivesc stilului dvs. și urmăriți piese care se coordonează, dar nu se potrivesc neapărat. Acest lucru va împiedica spațiul să arate ca și cum ar fi fost copiat și lipit dintr-un showroom sau catalog de magazin și o va ajuta să arate cu adevărat „acasă”. Acest lucru, la rândul său, va crea interioare care se simt mai familiare și mai reconfortante.
  • Există un miros (cel puțin) „amuzant” – S-ar putea să fiți obișnuiți cu mirosul pe care animalele de companie, copiii și gătitul îl lasă în urmă, dar oaspeții dvs. nu sunt. Utilizați un odorizant – un difuzor, un spray sau un plug-in – pentru a oferi casei dvs. un miros mai plăcut, sugerează designerii. De asemenea, ar putea fi necesar să faceți o curățenie profundă pentru a elimina orice miros încăpățânat.
  • Gresia este incomodă – Plăcile sunt (literalmente) reci la atingere, ceea ce se poate traduce printr-o senzație rece și la propriu. Plăcile de gresie în toată casa vor arăta frumos și înțelegem ideea de a nu vrea să le acoperiți, dar introducerea unor țesături moi este o modalitate instantanee de a încălzi o casă. Dacă un covor nu este potrivit pentru o anumită cameră, recomandarea ar fi să aduceți scaune tapițate, o masă din lemn și accente calde din metal.
  • Mobila este prea mare – Mai ales în camerele mici, mobilierul mare poate ocupa un spațiu valoros și îi poate face pe oaspeți să simtă că nu sunt bineveniți să se „plimbe”, cu atât mai puțin să rămână și să se relaxeze. În loc să supramobilați o cameră și să lăsați puțin spațiu gol pe podea, luați în considerare menținerea camerei mai deschisă și mai aerisită. Mai degrabă acoperiți în sus, pereții, în loc să mergeți pe varianta podelei pe care nu ai loc să treci.
  • Ați devenit prea „minimalist” – Cu toții îndrăgim cât mai puține articole într-o încăpere în zilele noastre, dar un spațiu ultra-minimalist „poate absorbi sufletul dintr-o casă”, spun specialiștii. Casa nu este o cameră de spital și nicio galerie de artă! Oferiți spațiului dvs. personalitatea necesară cu covoare, cărți, fotografii și alte semne de viață, sugerează ei. Unul dintre cele mai mari motive pentru care un spațiu este perceput ca fiind rece este faptul că îi lipsește stratificarea și textura. Camerele au nevoie de atingeri moi pentru a le încălzi, cum ar fi covoare, diverse surse de iluminat și lucrări de artă. Minimalismul a fost o tendință majoră în ultimii ani, eliminarea dezordinii putând face uneori ca un spațiu să-și piardă o parte din dimensiune și căldură. Tocmai această înclinare (prea mult) în estetica designului minimalist poate face ca un spațiu să se simtă rece și gol. În schimb, recomandat ar fi să adăugați perne, decoruri de masă, cuverturi și covoare într-o gamă largă de țesături și materiale. De asemenea, puteți suprapune diferite „estetice” pentru un aspect șic și eclectic. De exemplu, agățați artă modernă deasupra unei canapele din toile. Încercați să găsiți câteva piese de decor vintage și să le expuneți pe o masă modernă. Nu trebuie să treceți în extrema cealaltă și să fiți un maximalist convins, dar stratificarea diferitelor elemente va ridica instantaneu orice cameră. Există două moduri de a merge prea minimalist cu decorul casei – unul este utilizarea minimă a pieselor de mobilier, iar celălalt este folosirea doar a mobilierului prea „slab”. Dacă sunteți iubitori de decor scandinav, veți știi exact despre ce vorbim – mobilierul acela cu rame subțiri și căptușeală puțină sau deloc, adesea finisată în lemn deschis. Desigur, nu este nimic în neregulă în a avea o preferință pentru designul scandinav și nu este în mod inerent „rece”. Cu toate acestea, dacă tot mobilierul dvs. este în acest stil, s-ar putea să ajungeți să simțiți că spațiul se simte mai mult ca un showroom elegant decât ca o casă confortabilă. Ce trebuie să faceți în legătură cu amplasarea mobilierului:

– Pentru a preveni acest lucru, se recomandă să amestecați puțin stilurile dvs. de mobilier. Scopul nu este doar de a crește amprenta lucrurilor din interiorul casei, ci de a alege articole calde, cum ar fi perne confortabile, covoare moi sau zone de relaxare confortabile și primitoare.

– Mobilierul moale și textilele introduc, de asemenea, căldură și finețe sub picioare și ajută la încălzirea fizică a spațiilor de locuit.

– Chiar și o singură canapea confortabilă poate face o diferență enormă pentru a înmuia o schemă de decor altfel „slabă”. De fapt, o singură piesă moale, „încălzitoare” poate funcționa mai bine decât mai multe. Concentrați-vă pe o piesă mare și confortabilă și un fotoliu pentru a face o cameră să se simtă mai comodă și mai primitoare.

  • Credeți că mai luminos este mai bine – Iluminarea puternică este extrem de neprietenoasă, evocând adesea sentimentul de a fi într-un loc de afaceri sau o expoziție. Înlocuiți becurile fluorescente și creați o stare de spirit mai primitoare utilizând o lumină slabă în casă, sugerează experții. Veți avea puncte bonus dacă adăugați un dimmer care vă permite să reglați nivelul de lumină pentru orice ocazie. O altă greșeală comună care va face aproape orice casă să se simtă anostă și rece, chiar dacă decorul este colorat, este iluminarea dură de deasupra capului. Dacă tot iluminatul din casă constă din spoturi de tavan și toate sunt super-luminoase și cu tonuri reci, spațiul interior se va simți mai mult ca un birou decât o casă. Ce să faceți în schimb:

– Desigur, iluminatul de tavan este potrivit în unele camere – pentru iluminatul băii, de exemplu. Dar, în camerele în care doriți o senzație mai confortabilă, ar trebui să optați pentru o iluminare laterală în loc de luminile puternice de deasupra capului.

– Designerii recomandă iluminarea stratificată pentru a vă încălzi casa. Combinați luminile generale, de lucru și de accent. Lămpile vechi aduc, de asemenea, o atmosferă caldă și primitoare.

– Acordați atenție și becurilor pe care le folosiți. Orice bec cu o luminozitate de peste 1.000 de lumeni va fi foarte luminos și este de obicei prea mult pentru decorul casei. În mod ideal, alegeți becuri albe calde cu o luminozitate de cel mult 1.000 de lumeni pentru o cameră de dimensiuni medii. Într-o cameră mică, este posibil să nu doriți mai mult de 700 de lumeni; o cameră foarte mare poate avea nevoie de 2.000 de lumeni.

– Apoi, acordați atenție temperaturii de culoare a becului dvs., măsurată în Kelvin. Ca regulă generală, „alb cald” (2.700k-2.900k) este ceea ce ar trebui să vă doriți pentru spațiile de locuit; încercați să evitați becurile care sunt etichetate „alb rece” sau „lumini de zi”, cu excepția cazului în care aveți nevoie de ele pentru un scop foarte specific.

  • Nu ați făcut ordine – Nu se așteaptă nimeni să aveți o casă 100% impecabilă, dar prea multă dezordine va face ca oaspeții să se simtă încordați. Orice mărunțiș, prezent în fiecare casă, pur și simplu nu trebuie să fie afișat. Dacă dezordinea se acumulează pentru că simțiți că nu aveți spațiu pentru ea, investiți în niște mobilier de depozitare care, pe lângă faptul că arată bine în sine, ascunde și mizeria.
  • Totul pare prea potrivit – Unele spații în tonuri pământești și monotone se pot simți neprimitoare, parțial pentru că nu există nimic care să spargă paleta de culori – ceea ce s-ar putea spune pentru aproape orice culoare folosită în exclusivitate. Chiar dacă vă place aspectul monocromatic, majoritatea camerelor ar putea beneficia de o culoare complementară, chiar dacă este folosită doar pe o piesă sau două, cum ar fi un tablou sau un covor.
  • Adoptați un aspect prea industrial – Pentru o vreme, conceptele industriale au fost în tendințe, ceea ce a popularizat un stil despre care experții susțin că este opusul invitației. Materiale metalice reci, prea multă sticlă, amestecul de metale – toate te fac să te simți ca și cum ai fi într-o fabrică. Tendința mai nouă de hygge — un concept danez de confort și unitate — este mult mai primitoare. Obțineți acele vibrații scandinave calde adăugând pături groase, texturi moi și iluminare naturală în casa dvs.
  • Schema de culori pare sterilă – Culorile reci nu creează întotdeauna o atmosferă rece, dar le poate fi ușor să cadă în această capcană. Nuanțele generale înghețate de albastru și gri metalic și prea mult alb strălucitor pot face o casă să se simtă sterilă. O combinație subtilă de culori moi poate crea un sentiment primitor. Unele dintre preferatele specialiștilor sunt albastrul gri, portocaliu cald (gândiți-vă la sorbet sau teracotă, nu neon), spuma mării și pergament.
  • Nu prea ați luat în calcul holurile – Când vine vorba de primirea oaspeților într-o casă, intrarea este cel mai important și adesea, cel mai neglijat spațiu. Pereții simpli de culoare bej pur și simplu nu sunt suficient de primitori. Trebuie să oferiți holului dvs. un tratament de lux dacă vreți să vă uimiți vizitatorii. Experții recomandă un tapet distractiv cu imprimeu geometric extrem de atrăgător.
  • Pereții sunt total goi – Pereții goi pot face să pară că nu v-ați gândit prea mult la spațiul dvs. – și asta este o mare înfrângere pentru oaspeți. Este important să aveți câteva note de culoare în fotografii sau lucrări de artă pe pereți. Pereții dintr-o casă sunt ca pânză care, odată exploatată, poate crea o atmosferă caldă. Lăsându-i pe toți goi poate face o casă să se simtă rece și searbădă. Acest lucru este valabil mai ales dacă pereții sunt toți de aceeași culoare neutră. Ce să faceți în schimb:

– Nu trebuie să aveți un perete de galerie dacă nu vreți unul (sau nu aveți destule printuri și tablouri pentru a-l acoperi); chiar și un singur tablou sau doar o fotografie agățată pe perete poate face o mare diferență pentru un spațiu liber. Cu toate acestea, dacă chiar nu vă place să agățați lucruri pe pereți, puteți încălzi interiorul folosind tapet în loc de vopsea sau învățând cum să texturați un perete.

  • Prea mult negru – Chiar dacă negrul este o (non)culoare populară pentru o mulțime de accente de decor și mobilier, acesta poate schimba cu adevărat tonul unui spațiu. Decorul alb-negru puternic creează interioare cu contrast ridicat, care nu au prea multă finețe vizuală. Dar asta nu înseamnă că nu puteți folosi decorul negru și totuși nu puteți crea un mediu confortabil. Uneori este doar o chestiune de a folosi culorile cu moderație sau de a alege tonurile și finisajele potrivite. Nuanțele negre flexibile au subtonuri maro, infuzând puțină căldură în (non)culoarea profundă și închisă. Așadar, dacă vă place să folosiți negrul în design, dar simțiți că spațiul dvs. pare prea rece, un remediu bun este să încorporați nuanțe mai moi și să echilibrați negrul cu culori calde și naturale. Alb-negru este clasic și elegant, dar riscă și să arate rece și neprimitor. Deși este bine să rămâneți cu o anumită paletă de culori, asigurați-vă că există diferite nuanțe și note de culoare alternativă pentru a crea o stare de spirit. Adăugați o pată de culoare prin perne, cu o cafetieră remarcabilă sau cu un ghiveci strălucitor pentru plantele dvs.
  • Amestecați metale și finisaje – Limitarea culorilor și a finisajelor metalice pe care le utilizați poate face, de asemenea, o casă să pară rece, mai ales dacă totul este argintiu, auriu sau de culoarea cuprului. Încercați să amestecați finisaje de alamă și negru mat pentru a aduce mai mult interes vizual spațiilor. Această următoare greșeală este deosebit de importantă pentru camerele mai mici. Poate fi tentant să folosiți mobilier subțire, realizat din materiale dure, cum ar fi metalul și sticlă, sau să folosiți oglinzi pentru a face o cameră să pară mai mare. Rezultatul, însă, cel mai probabil va fi o cameră care se simte mai mică și mai rece decât înainte. Ce materiale să folosești în schimb – Ar trebui să îmbrățișați grația și confortul indiferent de dimensiunea camerei prin utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul, țesăturile sau articolele finisate mate, pentru a adăuga căldură unei încăperi. În mod similar, luați în considerare introducerea de materiale care sunt izolatori naturali, cum ar fi cânepa, bumbacul și lâna.
  • Folosiţi mult prea mult alb – Cu toate că o estetică complet albă a fost populară pentru o lungă perioadă de timp, se pare că nu puteți obține prea multe lucruri bune din acest design. Încorporarea prea multor piese albe poate crea un mediu steril. Pentru a evita acest lucru, optați pentru o vopsea alb-crem, cu nuanțe mai calde, pentru a insufla caracter în casa dvs. Dacă nu puteți revopsi sau pur și simplu nu doriți să vă asumați un proiect de reamenajare, designerii vă sugerează să includeți mobilier din lemn și să stratificați textile în nuanțe calde, cum ar fi o pătură de culoarea fildeșului sau o lenjerie de pat bej și maro. Majoritatea dintre noi, la un moment dat sau altul, am locuit într-un apartament închiriat care era vopsit în întregime în alb. Pereți albi, tavane albe și o baie albă. Vă amintiți cum v-ați simțit? Probabil că era puțin cam „frig” și simțeați că locul nu era cu adevărat casa dvs., nu? Bine, nici nu era, dar așa ca idee! Probabil că ați deghizat albul cu imprimeuri, picturi și plante… Problema cu prea mult alb este că este o (non)culoare în mod inerent rece. Cu cât este mai prezentă în casa dvs, cu atât aceasta va părea mai rece – mai ales dacă aveți camere orientate spre nord. Cum să „încălziți” pereții albi și spațiile de locuit prea albe:

– Folosirea minimă a culorii în loc de alb simplu este soluția evidentă pentru încălzirea unui living. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțați la utilizarea neutrelor dacă le preferați. Există o mulțime de moduri de a folosi o schemă de culori neutre, care vă va face casa să se simtă caldă și confortabilă.

– Alegeți nuanțe mai calde de vopsea albă, maro deschis și tonuri moi crem sau bej pentru a vă încălzi schema de decor. Dacă folosiți mobilier din lemn, optați pentru maro cald și bogat. Se recomandă, de asemenea, încorporarea mobilierului din piele într-un decor neutru pentru a-l încălzi. Încorporarea pielii în spațiul de locuit este o modalitate ușoară de a aduce căldură prin culoarea sa maro bogată și senzația atemporală.

– Decorarea cu plante este o altă modalitate excelentă de a face un spațiu mai primitor. Încercați să construiți un perete viu pentru a introduce puțină verdeață luxuriantă într-un spațiu alb, altfel steril.

  • Nu folosiți perdele și draperii – Nu vă înșelați, „tratamentele” pentru ferestre sunt în primul rând practice, pentru că țin departe razele aspre ale soarelui și vecinii băgacioși. Dar, doar pentru că servesc unui scop utilitar nu înseamnă că ar trebui ignorate. Tratamentele potrivite pentru ferestre pot transforma decisiv un spațiu, dar pot fi și costisitoare sau greu de instalat. De multe ori, proprietarii se vor simți paralizați de decizia cu privire la ce să aleagă, pentru că nu vor să greșească, și vor trăi cu jaluzelele din lemn care erau la ferestre când au cumpărat casa. Alegerea unor noi tratamente pentru ferestre poate părea deranjantă, dar fac o diferență enormă, întrucât adaugă atât de multe avantaje unei camere: căldură (literală și estetică), culoare, model și intimitate. Uneori, acestea sunt într-adevăr tot ce are nevoie o cameră pentru a se simți completă. În schimb, potriviți tratamentul ferestrei după tipul de fereastră. Există mai multe categorii de tratamente pentru ferestre – perdele, draperii, jaluzele, obloane și storuri – și toate au propriile lor „umbre”. Cunoașterea diferențelor dintre ele și modul în care funcționează cu diferite tipuri de ferestre vă poate ajuta să alegeți cele mai bune tratamente pentru geamuri din camera dvs. Nu suntem singurii care credem cu tărie că tratamentele pentru ferestre sunt o necesitate pentru o casă cu senzație de finisare. Designerii de interior sunt și ei foarte puternic axați pe utilitatea și frumusețea perdelelor și draperiilor. O draperie de bună calitate, cu dimensiunea și plinătatea corespunzătoare, face o diferență atât de mare, ajutând casa să se simtă terminată, adunată și întreagă. Și din punct de vedere al absorbției sunetului, casa se va simți mai consolidată.
  • Aranjarea defectuoasă a mobilei – Alegerea mobilierului potrivit este una, dar modul în care o aranjați este cu totul altceva. Modul în care mobilierul influențează senzația unui spațiu nu trebuie ignorat, mai ales atunci când se creează un mediu asemănător unui cuib. Mobilierul aranjat necorespunzător poate perturba fluxul și funcționalitatea sufrageriei. Acest spațiu este destinat relaxării și petrecerii timpului cu prietenii și familia, așa că plasarea corectă a obiectelor de mobilier mai mari, cum ar fi canapele și scaune, este esențială. Păstrați o măsuță de cafea centrală, unde o canapea în formă de L se va înfășura în colțul camerei dvs. Planificați aspectul sufrageriei ținând cont de zonele confortabile de conversație, asigurându-vă că scaunele sunt eficiente și suficiente pentru socializare. În cele din urmă, acest lucru depinde de dimensiunea și forma camerei dvs., dar asocierea canapelelor cu două și trei locuri perpendicular cu o măsuță mai mare de cafea sau un suport pentru picioare oferă o formă excelentă pentru a crea o atmosferă confortabilă. Este, de asemenea, important să nu așezați piese voluminoase de mobilier în fața caloriferelor, deoarece acest lucru va afecta fluxul de căldură în jurul unei încăperi. Evitați să vă blocați principalele surse de căldură cu mobilier, deoarece acestea vor absorbi căldura și o vor împiedica să circule prin încăpere.
  • Neglijaţi spațiul podelei – A avea podele goale poate face camera de zi să se simtă incompletă și mai puțin primitoare. Soluția? Un covor. Asigurați-vă că totuși covorul dvs. se află sub partea din față a canapelei. Covoarele ajută la ancorarea zonei de relaxare și adaugă căldură și textură camerei. V-am sugera să optați pentru o dimensiune care să se potrivească cu aranjamentul dvs. de mobilier existent, asigurându-vă că este suficient de mare pentru a sta sub picioarele din față ale canapelei (și ale fotoliilor, unde este cazul). Acest lucru creează o zonă coerentă și confortabilă pentru spațiul dvs. de locuit. Covoarele servesc, de asemenea, ca punct de ancorare vizuală, corectând aspectul camerei și, în acest fel, adăugând mai multă profunzime și interes.

Întrebări frecvente

– Care este cel mai rapid mod de a încălzi decorul unei camere?

Adăugarea unui covor colorat și texturat este de departe cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a adăuga un pic de căldură unei camere – atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic. În timp ce podeaua tare în sine nu face ca o cameră să se simtă rece, alegerea unui covor poate reechilibra aspectul și senzația unei încăperi în general.

– Cum știu dacă o culoare este caldă sau rece?

S-a creat o adevărată confuzie în privința culorilor în tonuri calde și cele în tonuri reci. Folosirea unei roți a culorilor vă va ajuta – culorile care au mai mult galben, roșu sau portocaliu sunt considerate în general calde, în timp ce cele care au mai mult albastru sau verde sunt considerate reci. Rețineți că atât albastrul, cât și verdele pot fi calde dacă li se adaugă puțin galben. Când decorați casa, nu vă faceți griji prea mult cu privire la culorile reci față de cele calde, deoarece nu este factorul decisiv în a face un decor să se simtă cald. Mai degrabă, concentrați-vă pe unirea tuturor elementelor diferite – materiale, stil, culoare, iluminare și aspect – pentru a obține un aspect și o senzație caldă și confortabilă.

Acestea fiind spuse, respectarea unor reguli nu trebuie să fie plictisitoare. Dacă vreți să aduceți ceva personalitate spațiului dvs., încercați să achiziționați un scaun de accent distractiv sau o oglindă cool de la magazinul de antichități din colț. Fiecare cameră are un loc care tânjește după câteva articole care oferă un pic de contrast sau lucruri care sunt ușor imperfecte. Nu trebuie decât să vă faceți spațiul un pic mai interesant, atât!

Autor: Alina Andrei, RADOR

 

 

https://www.realsimple.com/why-your-home-looks-cold-and-uninviting-8406149

https://www.homesandgardens.com/solved/design-mistakes-making-your-home-feel-colder

https://www.housebeautiful.com/uk/decorate/living-room/a46571570/mistakes-living-room/

https://www.southernliving.com/home/what-makes-room-look-unfinished

https://www.dailywaffle.co.uk/2024/01/expert-explains-the-five-interior-design-mistakes-that-are-making-your-living-room-feel-cold/

https://bestlifeonline.com/uninviting-home-causes/