Stânga europeană pro-război atacă din nou Ungaria cu minciuni fără temei (europarlamentari FIDESZ)

Parlament nou, trucuri vechi, majoritatea pro-război a Parlamentului European (PE) atacă din nou Guvernul ungar pro-pace cu minciuni, în timp ce Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a PE (LIBE) organizează, miercuri, o audiere pe tema programului privind Cardul Național Ungar, „pe baza unor acuzații false”, au anunțat marți europarlamentarii FIDESZ.
Într-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI, europarlamentarii subliniază: Potrivit politicienilor pro-război din Parlamentul European, extinderea programului Cardului Național asupra cetățenii ruși și belaruşi amenință securitatea Uniunii Europene. În comisia LIBE va avea loc o audiere în acest sens, însă, în așa fel încât doar Comisia Europeană a fost invitată şi nici nu au vrut să audă de participarea Guvernului ungar.
Comunicatul îl cita pe președintele delegației FIDESZ în PE, Kingá Gál, care a spus că la evaluarea cererii pentru Cardul Național vor fi efectuate controale stricte de securitate, iar regulile aferente, la care Comisia Europeană nu s-a opus niciodată până acum, sunt neschimbate.În prima lună de funcționare a programului, doar cinci cetățeni ruși și doi belaruși au primit carduri naționale, a informat Kinga Gál, menţionând: „Este clar că stânga europeană face acuzații fără să cunoască faptele. Toate acestea reprezintă un alt capitol din seria atacurilor fără temei ale Bruxelles-ului pentru a crea o stare de spirit politică împotriva Ungariei”.
Europarlamentarul FIDESZ András László a adăugat că acuzațiile stângii pro-război sunt nefondate, întrucât Ungaria are una dintre cele mai stricte reglementări de imigrare din UE.
„În Ungaria lucrează aproxiamtiv șase mii de cetățeni ruși, în timp ce în Germania sunt aproape 260 de mii, şi în mod surprinzător ei nu prezintă un risc de securitate, în schimb cei care locuiesc în Ungaria da. Acesta este adevăratul standard dublu!”, a spus András László.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/09/03/fideszes-ep-kepviselok-a-haboruparti-europai-baloldal-ismet-alaptalan-hazugsagokkal-tamadja-magyarorszagot/rganciu/ctuluc