Cetățenii din străinătate pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Realizator: Cătălin Gomboș – Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an. Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a explicat la postul nostru de radio că toți cei care doresc să își exercite dreptul de vot prin corespondență au termen până pe 24 septembrie pentru a depune o solicitare în acest sens prin intermediul formularului online aflat pe site-ul AEP.
Toni Greblă: Până în prezent s-au înscris pe site-ul Autorității Electorale Permanente aproximativ 2.500 de alegători cu reședința sau domiciliul în străinătate pentru votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare și tot cam atâția și pentru votul pentru alegerea președintelui României. Mai sunt încă aproximativ trei săptămâni, timp în care cetățenii români care au domiciliul sau reședința în străinătate se pot înscrie pentru a opta pentru votul prin corespondență.
Realizator: Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie; scrutinul pentru parlamentare este programat pe 1 decembrie./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 septembrie)