“Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”

Societatea Română de Radiodifuziune lanseaza proiectul “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”, ca omagiu adus contribuţiei de exceptie a jurnalistului Eugen Preda la redefinirea post-decembristă a statutului postului public de radio, instituție fundamentală a statului român, aflată în slujba ascultătorilor săi din 1928.
Implementat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, proiectul este finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară.
În cadrul proiectului “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio” vor avea loc două simpozioane adresate, în mod deosebit, studenţilor la Jurnalism, Științele Comunicării, Filologie, Litere şi Arte, pe 7 octombrie, la București și pe 10 octombrie 2024, la Cluj – Napoca. În cadrul celor două evenimente vor fi prezentate modele de bune practici pentru generaţiile viitoare de jurnalişti radio, cu exemple concrete de excelență și integritate profesională.
Proiectul pune accent pe diversitate și multiculturalism, ca elemente necesare unei comunicări audiovizuale de succes, pornind de la exemplul Radio Romania, al cărei capital de încredere este bazat pe dedicaţia cu care și-a respectat ascultătorii şi pe profesionalismul pus în slujba îndeplinirii misiunii publice. Eugen Preda, primul Director general al radioului public de după 1989, a fost cel care a imprimat trăsăturile care definesc succesul în media – echidistanța, onestitatea și obiectivitatea programelor. Acesta a fost punctul de plecare al demersului nostru de a reuni studenți și profesioniști media într-un proiect ce poartă amprenta personalității marcante a lui Eugen Preda.

RADOR – 10 septembrie