MAE rus a anunţat că SUA îşi asumă un risc atunci când iau în calcul ridicarea restricțiilor impuse Ucrainei de a ataca Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune (Serghei Riabkov)

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunţat că SUA îşi asumă un risc atunci când iau în calcul ridicarea restricțiilor impuse forțelor armate ale Ucrainei de a ataca Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune.
Declarația Washingtonului potrivit căreia se ia în calcul problema ridicării restricțiilor impuse forțelor armate ucrainene de a ataca în adâncul teritoriilor Rusiei cu rachete americane cu rază lungă de acțiune va adăuga riscuri pentru Statele Unite, a declarat ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov.
”Semnalele și acțiunile pe care le sesizăm sunt de natură de escaladare, iar această declarație nu va schimba cursul nostru, ci va adăuga riscuri și pericole, inclusiv pentru Statele Unite și aliații, clienții, sateliții și favoriţii lor, oriunde s-ar afla aceştia’ – îl citează pe Riabkov ziarul „Izvestia”. El a mai menționat că astfel de declarații reprezintă o încercare de a exercita o influență psihologică asupra Rusiei în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor SVO (aşa-zisa operaţiune specială militară rusă din Ucraina, n.r.).
‘Acesta este un element al războiului psihologic, care, la rândul său, face parte din războiul hibrid pe care Washingtonul îl desfăşoară de mult timp împotriva țării noastre’, a adăugat șeful adjunct al diplomaţiei ruse. Potrivit acestuia, dacă Statele Unite vor să-și consolideze propria securitate, atunci ar trebui să înceteze să mai efectueze astfel de ‘falsuri provocatoare’ și, de asemenea, să se abțină de la livrări şi să nu provoace Kievul să întreprindă măsuri care ar putea agrava și mai mult situația’, notează publicația rusă Izvestia./vdraguta/denisse
(www.interfax.ru – 12 septembrie)