Olaf Scholz va vizita Uzbekistanul, în perioada 15-16 septembrie

Cancelarul german, Olaf Scholz, va efectua o vizită oficială în Uzbekistan, în perioada 15-16 septembrie, la invitația președintelui uzbec, Şavkat Mirzioev, a informat sâmbătă Serviciul de presă al liderului uzbec.

„În conformitate cu programul vizitei la Samarkand, vor avea loc convorbiri la nivel înalt, în cadrul cărora vor fi luate în calcul aspecte de dezvoltare a cooperării multilaterale germano-uzbec”, se menţionează în comunicatul remis.

Potrivit Serviciului de presă, o atenție deosebită va fi acordată extinderii parteneriatelor comerciale, economice, tehnologice și investițional-financiare, aprofundării cooperării dintre companii și bănci germane de top și continuării cooperării intense în domeniul migrației forței de muncă, ecologiei, educației, asistenței medicale, cultura şi turism. Va avea loc un schimb de opinii asupra aspectelor actuale ale cooperării regionale.

În cadrul programului, Mirzioev și Scholz vor organiza și o întâlnire cu reprezentanţii mediilor de afaceri din cele două țări, a adăugat Serviciul de presă./vdraguta/dstanesc

www.interfax.ru – 14 septembrie