Ministerul rus al Apărării a anunțat eliberarea a 103 militari ruşi capturați în regiunea Kursk

Potrivit Ministerului rus al Apărării, toți militarii ruşi eliberaţi se află în Belarus. Ministerul rus al Apărării a anunțat eliberarea din detenţie a 103 militari ruși capturați în regiunea Kursk, iar alţi 103 prizonieri de război ai Forțelor Armate Ucrainene au fost transferați în Ucraina.

„La 14 septembrie, în urma unui schimb de prizonieri de război şi a procesului de negocieri, 103 militari ruși capturați în regiunea Kursk au fost eliberaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, se menţionează în comunicatul ministerului. În cadrul acestui schimb, au fost eliberaţi 103 prizonieri de război ai Forțelor Armate Ucrainene, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

După cum a menționat Ministerul rus al Apărării, toți militarii ruși eliberați din captivitatea ucraineană se află în Belarus. În prezent, întreg personalul militar rus se află pe teritoriul Republicii Belarus, unde li se oferă asistența psihologică și medicală necesare și, de asemenea, li se oferă posibilitatea de a contacta rudele, se mai specifică în comunicat.

Se menţionează faptul că Emiratele Arabe Unite au oferit eforturi de mediere umanitară în eliberarea forţelor armate ruse din captivitate. După cum a declarat ministerul, tot personalul militar eliberat va fi dus în Rusia pentru tratament și reabilitare în instituțiile medicale ale Ministerului rus al Apărării./vdraguta/cpodea

www.interfax.ru – 14 septembrie