România este prima țară din Europa care va beneficia de suport financiar american pentru protecţia copiilor

Realizator: Mihaela Enache – România este prima țară din Europa care va beneficia de un suport financiar american în valoare de 10 milioane de dolari pentru îmbunătățirea sistemului național de prevenire și combatere a traficului de copii. Guvernul României și cel al Statelor Unite ale Americii au semnat astăzi, la București, un parteneriat-cadru pentru protecția copilului, prevăzut să se desfășoare pe o perioadă de cinci ani.
Reporter: Petruța Obrejan – Traficul de persoane este un rău care privează de demnitate și libertate milioane de persoane, spunea astăzi ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, iar pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, Guvernul Statelor Unite va dezvolta un parteneriat-cadru pe cinci ani, împreună cu Guvernul de la București și o serie de organizații neguvernamentale, tocmai pentru a oferi o cât mai bună protecție copiilor.
Kathleen Kavalec: Vom sprijini România în eforturile sale de a-şi dezvolta o strategie de prevenire centrată pe victimă, de a crește protecția pentru victimele copii ale traficului și de a îmbunătăți investigațiile în vederea urmăririi penale și condamnării traficanților de copii.
Reporter: Ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, spunea, la rândul său, că semnarea acestui parteneriat este de fapt o continuare a altor colaborări și arată, totodată, determinarea autorităților de la București de a combate sub orice formă abuzul asupra copiilor.
Cătălin Predoiu: În ultimii ani, în întreaga lume, fenomenele de abuz contra copiilor, inclusiv prin mijloace online și toate formele de trafic de exploatare a copiilor au crescut îngrijorător. Din păcate, România nu a fost ferită de acest fenomen și acest parteneriat pe care îl lansăm astăzi este unul din răspunsurile pe care Guvernul României, societatea românească, în colaborare cu partenerul său strategic, Statele Unite ale Americii, îl dau acestui fenomen grav./RADOR RADIO ROMÂNIA/ilixandru/avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 septembrie)