Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu primarii de sectoare pentru a găsi soluţii viabile traficului în Bucureşti

Premierul Marcel Ciolacu are programată, peste o oră la Palatul Victoria, o intalnire cu primarii celor şase sectoare ale Capitalei. Se caută soluţii viabile pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, circulaţie care redevenit congestionată după începerea şcolii.

O altă temă este asigurarea unui sistem eficient de energie termică pe perioada iernii. La discuţii a fost invitat şi primarul general, Nicuşor Dan.

Reporter: Există numeroase probleme legate de trafic în marile orașe, dar mai ales în București, spunea recent premierul Marcel Ciolacu, precizând că aici se derulează simultan lucrări majore, fie de extindere a metroului, fie de reabilitare a liniilor de tramvai și, nu în cele din urmă, lucrări de modernizare a sistemului de încălzire și, practic, în foarte multe zone din Capitală aceste lucrări blochează traficul sau deplasarea se face cu foarte mare greutate. Șeful Executivului spunea că bucureștenii sunt practic sătui de discuții și vor soluții concrete, acesta de fapt fiind și obiectivul întâlnirii care va avea loc peste o oră aici, la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu: Trebuie mai multă implicare din partea autorităților locale, dar și centrale, astfel ca bucureștenii să se poată deplasa decent prin București în aceste luni dificile. Oamenii cred că s-au săturat de polemici politice sterile, vor cu adevărat soluții și după această întâlnire vom veni rapid cu soluții. La întâlnirea de astăzi, alături de premier vor fi primarii de sectoare, a fost invitat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și de asemenea, vor participa miniștrii implicați din Transporturi, Energie, Educație, Dezvoltare și, nu în ultimul rând, din cadrul Ministerului de Interne./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 septembrie