Lucrările de la planșeul Unirii se vor realiza în etape (Nicuşor Dan)

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (21 septembrie) – Realizator: Nicoleta Turcu – Lucrările de la planșeul Unirii se vor realiza în etape, pentru a nu se închide complet circulația în această zonă centrală, a declarat primarul general al capitalei, Nicușor Dan. El a precizat la Radio România Actualități că municipalitatea va elibera autorizația pentru începerea lucrărilor de consolidare când va primi toată documentația de la Primăria Sectorului 4.
Nicușor Dan: Pentru moment, nu am primit documentația pentru pasaj și intuitiv, deci există o expertiză numai pentru partea de planșeu care este dedesubtul parcului și dedesubtul podului de la Hanu’ lui Manuc și a Bulevardului Unirii, și expertiza aia spune că trebuie să fie făcută o consolidare, numai că ea se va face în etape de către Primăria Sectorului 4. Prima etapă se va lucra în parc. În a doua etapă se va lucra doar la podul de la Hanu’ lui Manuc, păstrându-se fluxurile de-a lungul Dâmboviței, deci doar pe pod nu se va trece, și în a treia etapă se va bloca partea de Bulevardul Unirii care se trece pe deasupra Dâmboviței. În ipoteza în care nu se descoperă mari probleme de rezistență la Pasajul Nord-Sud, că acolo este volumul mare de trafic, nu o să fie o influență așa de mare asupra traficului.
Realizator: Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, spunea că lucrările la planșeul Unirii trebuie începute cât mai curând posibil, întrucât anumite porțiuni s-au degradat foarte mult și reprezintă un risc major pentru cetățeni. El a mai spus că autoritatea locală are deja contractul de execuție și banii necesari alocați de către guvern. Daniel Băluță a estimat că aproximativ 100.000 de vehicule tranzitează zilnic zona planșeului și a Pasajului Unirii./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar