PNL a sesizat BEC pentru a se pronunța asupra proiectului de modificare a legii care ar permite candidatura președintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare

Realizator: Petruța Dinu – PNL a sesizat Biroul Electoral Central pentru a se pronunța în legătură cu proiectul de modificare a legii care ar permite candidatura președintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, iar conducerea Senatului a amânat pentru 30 septembrie termenul de raport pentru propunerea PNL de modificare a legislației electorale. Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, susține că deocamdată este nevoie de o clarificare de la BEC cu privire la oportunitatea unui asemenea demers.
Daniel Fenechiu: Noi am crezut că legea este necesară. În momentul în care președintele Consiliului Legislativ, în avizul favorabil dat inițiativei, a introdus acea aserțiune că modificarea n-ar fi necesară, aserțiune preluată de liderul PSD și de alți comentatori din spațiul public, am considerat că este firesc ca să lămurim această problemă juridică, adresându-ne celor două entități care au atribuții în domeniu. Și atunci, ne-am adresat AEP-ului și Biroul Electoral Central.
Realizator: Parlamentarii PSD vor vota împotriva proiectului PNL care i-ar permite președintelui Iohannis să candideze la parlamentare, dacă se va merge înainte cu procedura pe acest act normativ – a afirmat luni președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii Biroului Politic al PSD, social-democrații fiind de părere că modificarea legislației privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului nu este o prioritate. Iar reprezentanții opoziției anunță că dacă legea va trece de Parlament, o vor ataca la Curtea Constituțională. Liderul senatorilor USR, Narcis Mircescu, crede că legea ar trebui retrasă de inițiatori sau respinsă cât mai repede de Parlament.
Narcis Mircescu: Decizia este luată; dacă legea va trece, USR o va ataca la Curtea Constituțională. Eu sper ca în cele din urmă această lege să fie retrasă sau să fie respinsă cât mai urgent. Pentru noi, cea mai mare problemă este că e o lege dată cu dedicație pentru un singur om și ținem minte că ultimul care a vrut să își dea lege cu dedicație pentru el a fost Liviu Dragnea. Ori, în momentul în care faci asemenea demersuri legislative, mă rog, cu ajutorul liderilor de grup PNL care sunt inițiatorii acestei legi, cred că te descalifici din punct de vedere politic și nu mai ai de ce să continui în viața politică./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 septembrie)