Persoanele afectate de inundaţiile vor primi vouchere pentru a cumpăra materiale de construcţii şi electrocasnice

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (26 septembrie) – „Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Persoanele afectate de inundaţiile din ultima perioadă vor primi vouchere de la guvern pentru a cumpăra materiale de construcţii şi electrocasnice şi pentru a plăti combustibilul necesar încălzirii. Şi autorităţile locale din judeţul Galaţi vor primi 62 de milioane de lei pentru a reconstrui drumurile şi podurile afectate de inundaţii. Şi tot ieri, executivul a prelungit, până la sfârşitul anului, plafonarea preţurilor la poliţele RCA. Cu detalii, redactorul RRA Andrei Şerban.
Reporter: Peste 6.000 de persoane singure sau familii care au avut de suferit din cauza inundațiilor din ultima perioadă vor primi alte 15.000 lei fiecare pentru a cumpăra materiale de construcții, electrocasnice și combustibil pentru încălzire. Banii vor fi primiți prin mandat poștal și trebuie să fie cheltuiți până la finalul anului.
Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al guvernului: Odată cu primirea ajutorului, beneficiarii vor încheia o convenție cu agențiile pentru plăți și inspecție socială din județele afectate, prin care se obligă să cheltuiască suma acordată până la data de 31 decembrie 2024. Ei trebuie după aceea să aducă facturile, chitanțele, dovada plății pentru cheltuirea acestor bani. Dacă achiziția de bunuri din lista menționată depășește pragul de 15.000 lei, atunci suma care depășește va fi considerată aportul propriu al beneficiarului.
Reporter: Și autoritățile din județul Galați vor primi 62 de milioane de lei pentru a reface drumurile și podurile distruse sau grav afectate de inundații. Tot ieri, guvernul a mai decis să prelungească plafonarea prețurilor la polițele RCA până la finalul anului, pentru a preîntâmpina apariția unor dezechilibre în piață./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar