Duma a aprobat un proiect de lege care interzice adopția copiilor ruşi de către cetățenii țărilor în care este permisă schimbarea de gen

RADOR RADIO ROMÂNIA (26 septembrie) – Duma de Stat a Rusiei a aprobat, miercuri, un proiect de lege care interzice adopția de copii ruşi de către cetățenii țărilor în care este permisă schimbarea de gen. Un singur deputat rus a votat împotrivă. Sursa: Duma de Stat a Federației Ruse.
După cum a menționat publicaţia Aghenstvo, în timpul votului, 397 de deputați ruşi au votat în favoarea proiectului de lege, în timp ce un parlamentar a votat împotrivă. Atunci când președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, i-a cerut deputatului care s-a opus să se legitimeze, nimeni nu a reacţionat la această solicitare. Șeful Comitetului regional Moscova al Partidului Comunist al Federației Ruse, Nikolai Vasiliev, în vârstă de 66 de ani, a votat împotriva proiectului de lege, a constatat publicaţia Verstka.
Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege, care interzice adopția de copii ruşi de către cetățenii țărilor în care „tranziția de gen” este permisă, potrivit site-ului Camerei Inferioare a Parlamentului rus.
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că proiectul de lege are ca scop „protejarea copilăriei și a valorilor tradiționale”. Potrivit acestuia, interdicția va afecta cetățenii din câteva zeci de țări.
„Este necesar să ne protejăm copiii de pericolele cu care se pot confrunta, atunci când sunt adoptați sau se află sub tutela cetățenilor din țări străine în care este permisă tranziția de gen”, a adăugat Volodin.
Proiectul de lege aduce modificări şi la Codul familiei. Nota explicativă a acestui proiect specifică că documentul are drept scop „excluderea oricărei posibilități de adopție a copiilor ruși de către reprezentanții comunităților LGBT”. Totodată, după cum au remarcat deputații ruşi, în concluzie, se introduce o interdicție a adopției de copii de către cetățenii țărilor NATO, „întrucât marea majoritate a acestor ţări permit tranziția de gen la nivel legislativ”.
Printre autorii proiectului de lege, în afară de Volodin, se numără și șeful Comitetului pentru probleme de securitate din Duma de Stat, Vasili Piskarev, șeful Comitetului pentru protecția familiei Nina Ostanina, Dmitri Pevţov și alți deputați.
Un proiect de lege care interzice adopția de copii de către cetățenii țărilor în care este permisă „schimbarea de gen” a fost elaborat în Rusia, pentru prima dată în noiembrie 2023. Șeful Comitetului pentru probleme de securitate din Duma de Stat, Vasili Piskarev, a explicat că, în caz contrar, autoritățile ruse nu pot garanta unui copil că „nu va ajunge într-o familie de același gen, dacă unul dintre părinți recurge la schimbarea de gen”.
De asemenea, în Rusia este examinat un proiect de lege care să interzică „ideologia” refuzului de a avea copii, un stil de viaţă Child-free, care vizează „păstrarea și consolidarea valorilor tradiționale ale familiei”.
Potrivit TASS, proiectul de lege va introduce amenzi pentru „propaganda” și refuzul pe internet, în mass-media, în filme și publicitate pentru un stil de viaţă Child-free, amenzi similare cu cele aplicate pentru „propaganda” persoanelor LGBT.(www.meduza.io – 26 septembrie)/vdraguta/ilapadat