Mesaj RO-Alert pentru populaţia din nordul judeţului Tulcea, primit în noaptea de marţi spre miercuri

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit astă-noapte un nou mesaj RO-Alert, pe fondul atacurilor cu drone ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean. Mesajul a fost transmis în jurul orei 2.00 şi informa populaţia cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a se proteja.
Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de nord a județului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean, aflate la graniță cu România. Zonele vizate de atacurile Federației Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanță de granița cu România și astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainiene să cadă pe teritoriul românesc.
Realizator: În urma mesajului, două persoane au sunat la 112, unul pentru a cere informaţii cu privire la ceea ce se întâmplă, iar cel de-al doilea pentru a anunţa că aude explozii de pe teritoriul ucrainean, ne-a transmis corespondenta RRA în judeţul Tulcea, Luisa Rosetti./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea