34 de urşi problemă vor fi împuşcaţi în judeţul Braşov

Realizator: Mira Gomboş – 34 de urşi problemă care s-au obișnuit să vină în localități, punând în pericol viața oamenilor, vor fi împușcați în județul Brașov, până la sfârșitul acestui an. Urșii cu comportament deviant pot fi eliminați, potrivit unor modificări aduse recent Legii Vânătorilor, a explicat șeful Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă.
Ciprian Băncilă: Până la data de 25 septembrie, anul curent, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a emis, în baza Legii Vânătorilor și a Protecţiei Fondului Cinegetic, precum și cea privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, un număr de 14 autorizații de mediu, ceea ce reprezintă un număr de 34 de exemplare din cele 45 repartizate la nivelul județului Brașov. Exemplarele din specia urs brun, care reprezintă nivel de prevenție la nivel național, pot fi recoltate până la data de 31 decembrie de către vânători, sub coordonarea personalului tehnic de specialitate angajat al gestionarului, prin metodele de vânătoare admise.
Realizator: Un urs a fost găsit mort joi pe șosea, la ieșirea din localitate Cernat, județul Covasna, după ce a fost accidentat de o mașină. Potrivit autorităților, alți șapte urși au fost omorâți accidental în acest an, loviți de tren sau de mașini./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie)