Mugur Isărescu a fost reconfirmat de Parlament pentru încă un mandat de 5 ani la conducerea BNR

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu a fost reconfirmat ieri de Parlament pentru încă un mandat de 5 ani la conducerea BNR. El se află în această funcție din 1990, cu o scurtă întrerupere de un an, în perioada în care a fost premier. Mugur Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume. La audierile din legislativ, Isărescu a susținut că BNR urmărește să asigure stabilitatea prețurilor, fără a descuraja însă creșterea economică.
Mugur Isărescu: Este recunoscut că, în condiții de stabilitate relativă a prețurilor, un obiectiv de creștere rezonabil, în cazul nostru 2,5% cu o marjă de plus/minus 1%, economia se dezvoltă mai bine, sunt șanse mai mari să avem și stabilitate macroeconomică și să avem și creștere economică durabilă, sustenabilă, pe termen lung. Vom urmări, ca și în trecut, să asigurăm stabilitatea prețurilor, fără să-i periclităm stabilitatea financiară.
Realizator: În conducerea executivă a Băncii Centrale, votată de Parlament, se mai află Leonardo Badea prim-viceguvernator, Florin Georgescu și Cosmin Marinescu viceguvernatori. Tot ieri, legislativul a numit șapte membri titulari ai CNA și noi membri în conducerea ASF./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea