A treia zi de sâmbătă a lunii septembrie va deveni în fiecare an zi de curățenie națională

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (2 octombrie) – Emisiunea: ”Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – A treia zi de sâmbătă a lunii septembrie va deveni în fiecare an zi de curățenie națională, în care vor fi organizate acțiuni de colectare, reciclare și depozitare a deșeurilor. Legea a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților, ca for decizional. Inițiativa îi aparține UDMR și a fost susținută miercuri în plen și de fostul ministru al mediului, senatorul Tánczos Barna.
Tánczos Barna: Această inițiativă vine și face un apel la implicare, face un apel la conștientizare și la o implicare civică nu doar a autorităților, ci și a școlilor, copiilor, adulților, pentru că noi, adulții, suntem cei care suntem responsabili, și nu cred că este corect ca, an de an, copiii să strângă deșeurile după noi.
Reporter: Reporterul RRA Iulia Gherman transmite că reprezentanții USR au votat împotriva proiectului de lege, declarându-se nemulțumiți de modul în care este gestionată problema deșeurilor.
Iulian Bulai, deputat USR: România este o țară poluată. Bucureștiul este sufocat de focurile din Ilfov, unde se arde cauciuc. Primarii nu își fac treaba în toată țara și permit munți de gunoaie peste tot, pentru că Garda de Mediu și deconcentratele sunt hiperpolitizate. Mai mult, pentru că vameșii sunt corupți, în România se importă deșeuri din străinătate./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar