Există condiționări politice și economice în media?

Peste 50 de cercetători, profesori și jurnaliști s-au reunit la Galați, în perioada 4 – 5 octombrie, pentru a dezbate o temă provocatoare în universul mediatic actual, „Condiționări politice și economice în media”, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a conferinței internaționale „Presa și cultura în spațiul european”, manifestare academică de prestigiu, care reunește participanți din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Israel.

conf. univ. dr. Antonio Momoc

Lucrările au debutat cu trei conferințe prezentate în plen de cercetători din România, Serbia și Israel: „Discursul populist despre jurnalism și despre mass-media din România”, susținută de conf. univ. dr. Antonio Momoc, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București; „Presa de limba română din Israel. Aspecte economice, politice și culturale”, prezentată de dr. Lucian-Zeev Herșcovici, Biblioteca Națională a Israelului din Ierusalim ; „Media – instrumentul de forță manipulatoare al elitelor politice și economice”, susținută de Nicu Ciobanu, redactor-șef al revistei Piramida, Zrenianin, Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina. După amiaza zilei de vineri este consacrată lucrărilor pe cele cinci secțiuni.


Evenimentul este organizat de Departamentul de Literatură, Lingvistică și Jurnalism, din cadrul Facultății de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliului Județean Galați și Asociației Române de Istorie a Presei.

Carmen Ionescu – RADOR – 4 octombrie