Lucrările celei de-a XVII-a ediții a conferinței internaționale „Presa și cultura în spațiul european”,

În perioada 4-5 octombrie a.c., în organizarea Departamentului de Literatură, Lingvistică și Jurnalism, din cadrul Facultății de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliului Județean Galați și Asociației Române de Istorie a Presei, se vor desfășura lucrările celei de-a XVII-a ediții a conferinței internaționale „Presa și cultura în spațiul european”, manifestare academică de prestigiu, care reunește peste 40 de cadre didactice din învățământul superior, cercetători, jurnaliști din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Israel.

Tema acestui an este „Condiționări politice și economice în media”, subiect extrem de important, astăzi, ca și în trecut, date fiind abordările diferite ale regimurilor politice cu privire la libertatea de exprimare.

Lucrările vor debuta, în sesiune plenară, vineri, la ora 10.30, în Sala Senatului, din cadrul clădirii rectoratului Universității „Dunărea de Jos”. După cuvântul de bun venit adresat participanților, urmează trei conferințe, susținute de cercetători din România, Serbia și Israel, după care va fi momentul prezentărilor de carte. În cea de-a doua parte a zilei vor urma lucrările pe secțiuni, cinci la număr. Ziua de sâmbătă este rezervată unei excursii de documentare în sudul Republicii Moldova.