Premierul Marcel Ciolacu a declarat că guvernul continuă demersurile legate de aderarea deplină a României la Schengen

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 octombrie) – „Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – Aderarea deplină a României și Bulgariei în Spațiul Schengen este din nou pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne de joia viitoare, la penultima reuniune din acest an. Pentru a intra în spațiul de liberă circulație și cu granițele terestre este nevoie de o nouă decizie a acestui for. Pe 10 octombrie, miniștrii de interne vor face un bilanț privind situația aplicării integrale a legislației Schengen în cele două țări, iar discuția se va axa pe prioritatea legată de consolidarea frontierelor externe. Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că guvernul continuă demersurile pentru ca o decizie privind aderarea deplină a României să fie luată până la sfârșitul anului.
Marcel Ciolacu: Are o comunicare directă ministrul de interne, are o comunicare directă ministrul de externe și continuăm, prin familia social-democrată, să avem o presiune cât mai mare pe decizia de aderare la Spațiul Schengen anul acesta. Eu cred că în perioada următoare vom veni cu vești bune pentru România. Am și eu o comunicare directă cu cancelarul Nehammer.
Realizator: Ultimul Consiliu Justiție și Afaceri Europene din acest an va fi în prima parte a lunii decembrie./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar