Tehnică revoluționară minim invazivă pentru evaluarea şi tratarea leziunilor din interiorul articulaţiilor

Artroscopia reprezintă o intervenție chirurgicală ortopedică minim-invazivă cu un scop diagnostic, cât și terapeutic folosită în cadrul afecțiunilor articulare.

Această procedură înlocuiește cu succes în mare parte intervențiile invazive. Comparativ cu intervențiile clasice, deschise, artroscopia permite chirurgului ortoped o vizualizare mai detaliată a structurilor pe care le tratează, scăzând astfel durata de spitalizare, iar recuperarea este mai rapidă.

Un artroscop de ultimă generație a fost oferit de MaxBet România Spitalului Universitar de Urgență București.

Prof. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București: “Apreciem inițiativa mediului privat de a susține actul medical de calitate. Aparatură de înaltă performanță, cum este cazul acestui artroscop, înseamnă mai puține zile de spitalizare. Datorită artroscopiei se pot diagnostica și rezolva multiple probleme de la nivelul articulațiilor. Prin vizualizarea în cele mai mici detalii a articulației, avem posibilitatea de a stabili un diagnostic corect și de a trata corespunzător leziunile intraarticulare.  Intervenția chirurgicală minim invazivă necesită spitalizare de scurtă durată și recuperare funcțională mult mai rapidă decât presupune chirurgia deschisă”.

“Față de procedura clasică, artroscopia are multiple avantaje, cum ar fi: mai puțină durere după operație, accelerează recuperarea mobilității, durată redusă de spitalizare, deci un timp mai rapid de vindecare, un risc mai mic de infecție și de apariție a vreunei complicații, dar cel mai important este că pacientul poate reveni la activitățile normale într-un timp mult mai scurt”, dr. Adrian Cursaru, medic primar ortoped în echipa coordonată de dl. Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Nichifor, administrator MaxBet România: “Credem în puterea comunității, de aceea, a fost mereu important pentru noi să dezvoltăm sau să ne alăturăm inițiativelor cu impact sistemic. Sunt deja 11 ani de când compania noastră se implică în susținerea proiectelor implementate la Spitalului Universitar de Urgență. Am reușit să construim, temeinic, un parteneriat public-privat valoros și să ne regăsim, astăzi, în fața unui model de bune practice pentru acest tip de colaborări. Am avut încredere în viziunea unor servicii de sănătate susținute de infrastructură și de tehnologie, la cele mai înalte standarde, iar după investiții care au depășit deja 1,3 milioane euro suntem mândri că rezultatele se văd. La fel cum SUUB este un reper al calității pentru servicii medicale, suntem siguri că și acest parteneriat va deveni unul de referință pentru implicarea socială a companiilor”.