Declinul competitivității europene este cea mai gravă provocare (Viktor Orbán)

Premierul Viktor Orbán a numit declinul competitivității europene una dintre cele mai serioase provocări, la o conferință de presă internațională, organizată marți, la Strasbourg.
Premierul a spus că situația din Uniunea Europeană este mult mai gravă decât a fost în 2011, în timpul primei președinții ungare a UE.
În Ucraina și Europa s-a declanşat un război, sunt conflicte grave în Orientul Mijlociu și Africa, ale căror efecte și consecințe se simt. Fiecare conflict internațional amenință astăzi cu pericolul escaladării, a adăugat Viktor Orbán, care a menţionat: Criza migrației a atins dimensiuni nemaivăzute din 2015, amenințările de securitate amenință să paralizeze și să dezintegreze spațiul Schengen, iar între timp, UE își pierde constant competitivitatea globală. Discursul premierului a fost întrerupt de un tânăr care a strigat în limba maghiară: „Pentru cât ați trădat țara, domnule prim-ministru?”. După care a adăugat: „I-a vândut-o lui Putin, i-a vândut-o lui Xi Jinping. Cu cât a vândut ţara Balázs Orbán, domnule premier?”/rganciu/denisse

(MTI – 8 octombrie)