„Oda Bucuriei” deschide o nouă stagiune de concerte la Sala Radio

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (11 octombrie) – „Radiojurnal” – Realizator: Nicoleta Turcu – „Oda Bucuriei” deschide vineri seară, de la ora 19:00, o nouă stagiune de concerte la Sala Radio din capitală. Spectacolul este conceput în jurul uneia dintre cele mai celebre lucrări din istoria muzicii – Simfonia a 9-a semnată de Beethoven, care astăzi este imnul Uniunii Europene. Concertul dirijat de Sascha Goetzel va fi prezentat de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio.
Sascha Goetzel: Pentru noi toți, fie că suntem implicați în muzica clasică, fie în alte domenii, Beethoven este un gigant. Probabil nu există alt compozitor care să îi fi influențat atât de mult pe cei care i-au urmat. Din punct de vedere muzical, Simfonia a 9-a este o lucrare în care ni se relevă clar frământările umane interioare, care în cele din urmă se rezolvă prin iubire. Ne aflăm într-o perioadă întunecată a generației noastre și este important să creăm spații în care să putem trăi frumusețea și dragostea. Acesta este exact mesajul pe care dorim să îl transmitem prin acest concert.
Realizator: Simfonia a 9-a de Beethoven este prima partitură muzicală inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, iar la premiera absolută de la Viena de pe 7 mai 1824 Beethoven a fost întors cu fața către public pentru a vedea aplauzele pe care nu le mai auzea deloc din cauza surzeniei sale totale. Concertul va fi transmis live pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, pe site-urile celor două posturi, dar și prin intermediul aplicației „Radio România”, disponibilă pe dispozitivele Android și iOS./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar