La Teatrul Mic se joacă „EX”, o dramă psihologică în regia lui Theodor-Cristian Popescu, ce aduce în faţă vulnerabilităţi ce se ascund în fiecare dintre noi. Timp de două ore, publicul este trecut printr-un întreg carusel emoţional, asistând la momente de tensiune, tandreţe şi curaj. Din distribuţie fac parte actorii Ana Bianca Popescu, Irina Velcescu şi Tudor Istodor.

Ana Bianca Popescu despre „EX”: Îmi este foarte greu să rezum ce înseamnă pentru mine acest spectacol în doar câteva cuvinte. „EX” este despre oameni, despre scene dintr-o viaţă simplă, normală de cuplu, care la un moment dat este modificată radical de un eveniment. Nu dau detalii, pentru că nu aş vrea să stric surpriza spectatorilor. În acelaşi timp este despre lupta unei femei pentru a păstra şi apără ce e al ei: familia şi iubirea. Publicul este martor timp de două ore şi jumătate la transformari, decizii. Respirăm împreună, simţim tensiunea împreună. Cred că acest spectacol este ca o oglindă, dacă te uiţi cu atenţie şi sinceritate, te vezi şi chiar recunoşti momente din viaţa ta. Mă voi opri aici pentru că vreau să vă invit să aveţi această experienţă alături de noi. Închei prin a face o plecăciune tuturor celor care vor să ne vadă spectacolul, fac sacrificii pentru acest lucru, aşteaptă cu răbdare să le vina rândul sau chiar se supără că n-au mai avut loc. Promit să-l jucăm mult, pentru ca fiecare din dumneavoastră să intre în sufrageria noastră.

Pentru rolul din acest spectacol, Ana Bianca Popescu a primt premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, Baia Mare, 2024, iar regizorul Theodor-Cristian Popescu pentru Cea mai bună regie.

„EX” se joacă la Teatrul Mic într-un spaţiu intim, cu un public restrâns, ce se joacă cu casa închisă.

Mihaela Necula – RADOR