Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat proiectul de țară, cu un plan de investiții de 155 de miliarde de euro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (21 octombrie) – „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Proiectul pentru ţară, lansat duminică, de liderul PSD, Marcel Ciolacu, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie are ca obiective: reindustrializarea economiei, prin investiţii totale de 155 de miliarde de euro, refacererea sistemelor de irigaţii şi creşterea puterii de cumpărare a românilor. Între măsurile prevăzute în document, în termen de cinci ani, pensia medie ar urma să ajungă la 810 euro, iar numărul de kilometri de autostradă ar urma să se dubleze – la 2.000. De asemenea, tinerii de până la 26 de ani vor fi scutiţi de impozit.
Marcel Ciolacu: În următorii ani, trebuie să facem o transformare profundă. Să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care crește prin investiții în industrie, producție internă și export. Și, pentru asta, propun un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro, în următorii cinci ani. Investiții în infrastructură, educație, sănătate, tehnologie, agricultură și industrii competitive.
Realizator: Alături de echipa PSD, la eveniment au participat oameni de afaceri, reprezentanţi ai sindicatelor, sportivi şi activişti de mediu. Aceştia au declarat că aşteaptă ca viitorul preşedinte al ţării să fie deschis la dialog, să promoveze producătorii autohtoni şi să revigoreze zonele defavorizate, ne-a transmis redactorul RRA Iulia Gherman./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar