Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022 la 28,2 kg anul trecut, odată cu creșterea producției până la un nivel de aproape 725.000 t în 2023. Deși mai mare decât media europeană de 25 kg anual pentru o persoană, consumul de carne de pasăre se află pe locul doi în preferințele românilor, după cea de porc, în ciuda crizei declanșate de pesta porcină africană. În ceea ce privește consumul de ouă, media anuală în România este de 250 pe cap de locuitor, ușor peste media europeană de 235 de ouă pe persoană. Chiar și în aceste condiții, potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, producțiile de carne de pasăre și de ouă autohtone sunt suficiente să asigure consumul intern, dar și să livreze produse pentru export.(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 octombrie)/astanimir/dstanesc