Peste 1.500 de femei din România care au în jur de 50 de ani, suferă de cancer de sân triplu rezistent. Pentru ele ar fi bună imunoterapia, o nouă opțiune de tratament, dar pentru care nu sunt protocoale de aplicare. Medicii subliniază că acest tratament poate ajuta la vindecarea dacă boala este depistată în stadii incipiente. Federația Bolnavilor de Cancer a realizat un chestionar care a scos în evidență principalele nevoi ale persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.
Raluca Bârzu, coordonatorul de proiecte al federației: Pe primul loc, după accesul la tratamente de ultimă generație, primează consilierea psihoncologică și, bineînțeles, suportul financiar suplimentar. Bineînțeles, vorbim despre calitatea vieții. Sigur că înainte era bine și frumos, dintr-odată li se schimbă tot tabloul vieții. Prin Onco Multi Suport reuşim să aducem o parte din informații prin campaniile pe care le organizăm, prin manifestări. Vrem să venim către paciente și cu suportul psiho-social, pentru că este foarte important.
Realizator: Cancerul de sân este cel mai comun tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din întreaga lume. În România, numărul bolnavelor a crescut cu peste 10% între 2012 și 2020, ne-a transmis reporterul RRA Adriana Turea. De altfel, peste 100.000 de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate anual la noi în țară, iar un număr important de pacienți își pierd viața prematur, spun medicii./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea