Peste 130 de concurenţi s-au înscris la cele opt concursuri din cadrul ediţiei a VIII-a a manifestării GastroPan 2016. Pentru concursul ‘Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România’ s-au înscris 12 brutari, care produc cantități mai mari de 300 kilograme pe zi. Pentru secţiunea ‘Pâinea Anului 2016 realizată artizanal în România’ concurează 16 brutari. Aceștia vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal, într-o cantitate mai mică de 100 de kilograme pe zi. Este pentru prima dată când cele două secţiuni sunt separate, a explicat directorul general al evenimentului, Váradi Erdős Ildikó. „Anul acesta avem concurs separat pentru cei care lucrează industrial pâinea şi cei care lucrează artisanal pâinea. Este foarte importantă această separare pentru că atât tehnologia diferă, cât şi sectorul deoarece sunt foarte multe firme mici care lucrează artisanal şi fac pâine de foarte bună calitate şi nu vrem să concureze cu cei care lucrează industrial. Apreciem că cei care lucrează industrial investesc foarte mult în tehnologie”, a spus Váradi Erdős Ildikó. Pentru ambele concursuri juriul va decide în funcţie de câteva criterii, precum aspect-formă, miez-coajă, gust-aromă, inovaţie şi creativitate, tema competiţiei fiind „Amintiri din copilărie”. La cea de-a VIII-a ediţie a GastroPan 2016, pe lângă cei 130 de competitori care s-au înscris în concursuri, şi-au anunţat participarea alţi 133 de expozanţi, din 25 de ţări. Aceştia vor expune soluţii şi tehnologii inovatoare şi vor oferi idei de afaceri în domeniul panificaţiei, cofetăriei, HoReCa. GastroPan 2016 are loc la Cetrul expozițional President din Târgu Mureş, în perioada 7-9 aprilie. Radio Târgu Mureş este partener media al evenimentului.
(RADOR – 6 aprilie)