Etichetă: biolog
Perele: recomandări terapeutice
Aromate şi zemoase, perele sunt extrem de bogate în principii bioactive ce hrănesc şi sunt benefice întregului organism. Ce conţin mai exact perele şi...
Ouăle de prepeliţă: beneficii terapeutice
Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât...
Prunele – sursă importantă de energie şi vitalitate
Prunele sunt fructe delicioase ce aparţin familiei Rosaceae, genul Prunus, din care fac parte piersicile, nectarinele şi migdalele. Prunele au un conţinut bogat în...
Vinetele – legumele care ţin cancerul la distanţă
Îndrăgitele şi gustoasele legume ale verii, vinetele sunt o sursă bogată de antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Datorită numeroaselor proprietăţi, vinetele...
Piersicile – fructele longevităţii
Parfumate, zemoase şi gustoase, piersicile aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind considerate “fructele longevităţii”. Ce conţin piersicile şi ce beneficii aduc acestea organismului aflăm...
Caisele – extrem de benefice pentru sănătatea ochilor şi a pielii
Caisele sunt fructe de culoare galben-portocaliu care fac parte din familia Rosaceae, alături de măr, prun, păr şi piersic. Caisele sunt cultivate în multe...
Varza – o adevarată farmacie naturală
Din cele mai vechi timpuri, varza - legumă cruciferă extrem de bogată în fitonutrienţi - este cunoscută ca un adevărat aliment-minune, atât în stare crudă,...
Afinele – un miracol pentru bolile degenerative
Afinele – fructe de pădure delicioase ce pot fi consumate în stare proaspătă în lunile iulie şi august – sunt foarte bogate în antioxidanţi...
Combinaţii sănătoase de alimente
Asocierea alimentară are anumite caracteristici de compatibilitate care, dacă nu sunt respectate, determină digestie lungă şi dificilă, cu fermentație şi generare de compuşi toxici:...
Căpşunile – complex de vitamine şi minerale
Căpșunile – fructe parfumate şi gustoase ale sezonului, cu o istorie de peste 2000 de ani – au o multitudine de beneficii terapeutice şi...