Etichetă: biolog
Cireșele – beneficii pentru sănătate
Cireșele - delicioasele fructe ale începutului de vară - au efecte benefice asupra sănătății datorită numeroaselor proprietăți. Doamna Livia Nena, biolog cu specializare în...
Cum evităm indigestia în perioada sărbătorilor de Paşti
De Sfintele Sărbători de Paști tradiția aduce pe masă cele mai gustoase bucate: ouă vopsite, ciorbă de miel, drob, friptură, pască și cozonac. Doamna...
Beneficii ale legumelor de primăvară pentru sănătate
Întotdeauna ne bucură venirea primăverii, atât pentru natura care reînvie, dar și pentru legumele bune pe care le aduce acest anotimp. Primăvară nu o...
Dietă de detoxifiere a organismului după sărbători
În timpul sărbătorilor majoritatea dintre noi uităm de alimentația corectă și facem excese. Doamna Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție, explică ce trebuie...
Regimul alimentar al bolnavului de gută
Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogați, care consumau foarte multă carne de vânat (bogată în...
Dieta bolnavului cu diabet zaharat
Supranumită şi boala secolului XXI, diabetul zaharat este una din cele mai răspândite boli cronice netransmisibile, incidenţa lui fiind din ce în ce mai...
Regimul alimentar în afecţiunile gastrice
Gastrita reprezintă inflamaţia mucoasei stomacului care, netratată la timp, se poate transforma în ulcer gastric ( leziune la nivelul mucoasei stomacului) sau ulcer duodenal...
Regimul alimentar în afecțiunile hepatice
Hepatita este o boală infecțioasă, de natură virală, microbiană sau toxică a ficatului care constă în distrugerea celulelor hepatice. Există mai multe forme ale...
Regimul alimentar în afecțiunile cardiovasculare
Bolile cardiovasculare denumite și boli de inimă se referă la o multitudine de boli care afectează inima și vasele de sânge, printre acestea numărându-se cardiopadia...