Etichetă: „Doctorul de weekend”
Prunele – sursă importantă de energie şi vitalitate
Prunele sunt fructe delicioase ce aparţin familiei Rosaceae, genul Prunus, din care fac parte piersicile, nectarinele şi migdalele. Prunele au un conţinut bogat în...
Vinetele – legumele care ţin cancerul la distanţă
Îndrăgitele şi gustoasele legume ale verii, vinetele sunt o sursă bogată de antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Datorită numeroaselor proprietăţi, vinetele...
Piersicile – fructele longevităţii
Parfumate, zemoase şi gustoase, piersicile aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind considerate “fructele longevităţii”. Ce conţin piersicile şi ce beneficii aduc acestea organismului aflăm...
Homeopatia – cum acţionează şi ce afecţiuni tratează
Homeopatia este o metodă de terapie alternativă (la tratamentul clasic, alopat) care urmăreşte stimularea capacităţii de vindecare a organismului. Dr. Iuliana Avădanei, medic de...
Caisele – extrem de benefice pentru sănătatea ochilor şi a pielii
Caisele sunt fructe de culoare galben-portocaliu care fac parte din familia Rosaceae, alături de măr, prun, păr şi piersic. Caisele sunt cultivate în multe...
Varza – o adevarată farmacie naturală
Din cele mai vechi timpuri, varza - legumă cruciferă extrem de bogată în fitonutrienţi - este cunoscută ca un adevărat aliment-minune, atât în stare crudă,...
Acupunctura – ce este şi ce afecţiuni tratează
Acupunctura este o metodă terapeutică milenară, parte integrantă a medicinei chineze. Este vorba despre arta vindecării ce îmbină filosofia orientală cu tehnica (aplicarea de...
Afinele – un miracol pentru bolile degenerative
Afinele – fructe de pădure delicioase ce pot fi consumate în stare proaspătă în lunile iulie şi august – sunt foarte bogate în antioxidanţi...
Combinaţii sănătoase de alimente
Asocierea alimentară are anumite caracteristici de compatibilitate care, dacă nu sunt respectate, determină digestie lungă şi dificilă, cu fermentație şi generare de compuşi toxici:...
Căpşunile – complex de vitamine şi minerale
Căpșunile – fructe parfumate şi gustoase ale sezonului, cu o istorie de peste 2000 de ani – au o multitudine de beneficii terapeutice şi...